ZF Transilvania

S-a finalizat montarea scaunelor pe Cluj Arena

S-a finalizat montarea scaunelor pe Cluj Arena

S-a finalizat montarea scaunelor pe Cluj Arena

Autor: Laurentiu Cotu

28.09.2011, 20:04 3145

Cluj Arena este aproape gata pentru inaugurarea oficială care va avea loc sâmbătă 1 octombrie 2011, când clujenii vor putea vizita noul stadion în cadrul porţilor deschise organizate de Consiliul Judeţean Cluj. Astăzi constructorii au finalizat montarea celor 30.335 de scaune (629 de scaune sunt pentru VIP, clasa business, 748 VIP, clasa standard, iar 87 de scaune sunt VVIP). La acestea se adaugă 32 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, 168 de scaune destinate presei şi 114 scaune pentru comentatorii TV, în timp ce 29.557 de scaune vor fi destinate spectatorilor. În acest moment se mai lucrează încă la finalizarea pistei de atletism, la amenajările exterioare, respectiv la curăţenia generală a stadionului.

Sâmbătă, începând cu ora 14:00 şi până după miezul nopţii, pentru cei prezenţi pe stadion vor fi organizate tombole cu premii şi vor fi proiectate principalele momente ale construirii stadionului. Totodată, sunt programate şi meciuri de fotbal susţinute de echipe de juniori, iar la punctele special amenajate vor putea fi achiziţionate materiale promoţionale oferite de către organizatori.

Inaugurarea Cluj Arena va continua cu concertele organizate în zilele de 8 şi 9 octombrie (vor cânta formaţiile Scorpions şi Smokie), respectiv cu meciul oficial de deschidere din 11 octombrie (un amical între Universitatea Cluj şi Kuban Krasnodar).

Lucrările la noul stadion din Cluj au început în vara anului 2009, iar investiţia se ridică la 130 mil. lei (circa 35 mil. euro, la cursul euro din 2008, când a fost licitat proiectul stadionului), sumă la care se adaugă şi lucrările de amenajări exterioare ale arenei, în valoare de circa 3,6 mil. lei (850.000 de euro), TVA inclus. Investiţia a fost susţinută din fondurile Guvernului României şi ale Consiliului Judeţean Cluj. La realizarea proiectului Cluj Arena au lucrat aproximativ 500 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO