ZF Transilvania

Turcii de la Anadolu livrează 25 de autobuze electrice primăriei Iaşi pentru 14,3 mil. euro

Turcii de la Anadolu livrează 25 de autobuze electrice...

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2024, 17:30 76

Producătorul turc de autobuze Anadolu Automobil Rom va livra 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, 25 de staţii de încărcare lentă (în garaj) şi opt staţii de încărcare rapidă (pe traseu) companiei de transport public a municipiului Iaşi, în cadrul unui contract de aproximativ 70,6 mil. lei (14,3 mil. euro), TVA inclus, finanţat din fonduri europene. Compania turcă Anadolu Automobil Rom va avea la dispoziţie 18 luni pentru livrarea celor 25 de autobuze electrice. Autobuzele vor avea o capacitate de transport de 88 de persoane, din care 32 pe scaune, echipamente IT şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul de investiţii este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - Componenta 10 ’’Fondul Local’’.

Anadolu Automobil Rom este unic importator şi distribuitor pe pieţele din România, Ungaria şi Republica Moldova a autobuzelor şi autocarelor Isuzu produse în cadrul Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. (AIOS), Turcia, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Anadolu Automobil Rom a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 147,1 mil. lei (29,8 mil. euro), un profit net de 14,1 mil. lei (2,8 mil. euro), având un număr mediu de 49 de angajaţi, potrivit informaţiilor existene pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO