ZF Transilvania

Wizz Air a lansat o nouă rută din Iaşi spre Istanbul, cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână

Wizz Air a lansat o nouă rută din Iaşi spre Istanbul,...

Autor: Laurentiu Cotu

05.04.2023, 18:49 260

Operatorul aerian Wizz Air a lansat o nouă rută din Iaşi spre Istanbul, Turcia, cu o frecvenţă de trei zboruri pe săptămână, în fiecare marţi, joi şi sâmbătă. În prezent de pe aeroportul din Iaşi sunt operate curse directe către Bruxelles, Madrid, Paris, Milano, Berlin, Memmingen, Copenhaga şi Basel.

’’Suntem încântaţi să lansăm această nouă rută de la Iaşi către Istanbul. Istanbulul este o destinaţie populară şi îndrăgită, cu o istorie fascinantă şi o arhitectură incredibilă. Oraşul oferă ceva pentru fiecare tip de călător. Mai mult, aşteptăm cu nerăbdare să primim mai mulţi oaspeţi din Turcia la Iaşi în acest an, aceştia având ocazia să vadă tot ce are de oferit oraşul.’’, a spus Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager în cadrul Wizz Air, într-un comunicat de presă.

Wizz Air, cel mai mare operator aerian de pe plan local, a înregistrat anul trecut 8,5 milioane de pasageri dinspre şi înspre România, dintre care jumătate au fost transportaţi din şi către Bucureşti. În 2022, Wizz Air a mărit numărul de rute operate din România la 189. În 2022, pasagerii au zburat din România prin 29 de noi rute, adăugate în ultimul an.

Compania a operat anul trecut din Bacău, Cluj, Craiova, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Timişoara. Totodată, Bucureştiul a devenit cea mai mare bază operaţională Wizz Air din întreaga reţea, datorită alocării a celei de-a 16-a aeronave în decembrie 2022. Totodată, anul trecut, Wizz Air a introdus cinci rute noi de pe Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj către Corfu, Napoli, Perugia, Leeds şi Tirana, 12 rute noi de pe Aeroportul Internaţional ’’Henri Coandă’’ Bucureşti către Aarhus, Ancona, Atena, Milano, Larnaca, Praga, Preveza-Aktion, Rimini, Leeds, Riad, Jeddah şi Cardiff. Din Iaşi, Wizz Air a adăugat rute către Memmingen, Basel şi Copenhaga, iar din Craiova au fost introduce curse către Billund şi Tirana. Cea mai nouă bază a Wizz Air în România este cea de la Suceava, deschisă pe 15 decembrie 2022. Compania operează şapte zboruri din Suceava către Roma, Bruxelles, Veneţia, Larnaca, Paris, Eindhoven şi Tel-Aviv.​​​

    

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO