Ziarul de Duminică

Alkemie/ de Ziarul de duminică

Alkemie/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

14.01.2016, 23:52 95

La sfârşitul lunii decembrie a fost publicat la celebra editură pariziană Classiques Garnier numărul 16 (Le Paradoxe) al revistei de literatură şi filosofie Alkemie. Conţinând, ca de obicei, o serie de abordări interdisciplinare extrem de interesante, dar şi interviuri, cronici de carte şi literatură de foarte bună calitate, revista oferă în cele 357 de pagini ale sale numeroase subiecte de reflecţie cititorilor săi. Dintre colaborările româneşti la acest număr din Alkemie amintim aforismele lui Ciprian Vălcan, interviul Mihaelei-Genţiana Stănişor cu Michel Lambert, precum şi recenziile semnate de Ilinca Ilian şi Dumitru Vlăduţ.

Înfiinţată în anul 2008 la Sibiu în urma unui proiect iniţiat de Mihaela Genţiana-Stănişor în colaboare cu Irina Mavrodin şi Ciprian Vălcan şi condusă de Mihaela Genţiana-Stănişor şi Răzvan Enache, revista Alkemie, care apare semestrial, a avut parte de o istorie extrem de interesantă : primele patru numere au fost publicate în România, următoarele şapte au apărut în Italia, iar începând cu numărul 12 ea este editată la Paris de Classiques Garnier. Graţie conceptului său generos, calităţii textelor publicate, precum şi impecabilelor condiiţii grafice în care apare număr de număr, Alkemie a reuşit să atragă colaboratori de renume din Franţa, Italia, Spania, Portugalia, România, Brazilia, SUA, Canada, Tunisia, Maroc, Rusia, Polonia, Grecia, Belgia, Olanda, Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO