Ziarul de Duminică

Altfel despre Santorini/ de Alexandra Mirică

Altfel despre Santorini/ de Alexandra Mirică

Autor: Ziarul de Duminica

12.09.2014, 00:05 40

Marţi, 9 septembrie 2014, la Elite Art Gallery s-a deschis expoziţia de pictură şi grafică LOCOGRAFII 2 - via SANTORINI. Expun sub titulatura Grup 4+1: Dumitru Bostan, Ovidiu Buzec, Mihail Gavril, Niculai Moroşan, Mihail Voicu cu lucrări inspirate din Santorini, despre care a vorbit la deschiderea expoziţiei criticul de artă Mircea Deac.

Santorini este tărâmul de unde porneşte mitul Atlantidei şi de unde porneşte călătoria iniţiatică a celor cinci artişti. În trecut, minunata lagună a Portului Santorini era centrul insulei, spaţiu scufundat de puternicele erupţii vulcanice ce au schimbat topografia locului, aducându-i în schimb particularitatea, specificul. Motivaţi de acestea, un grup de artişti români contemporani calcă pentru prima dată pe nisipurile negre şi roşii, pe falezele naturale înalte, pe străduţele mici şi înguste cu privire la mare pentru a-şi căuta fiecare motivele, sursele şi resursele creatoare. Apoi, în demersul lor creativ se opresc asupra caselor de un alb orbitor, cu acoperişuri rotunjite, ce par chilii săpate în lava pietrificată, compunându-le pe diferite suporturi. Mergând mai departe, recompun spaţiile în compoziţii aproape abstracte, în care sunt doar sugerate elemente figurative precum clopote, peşti, acoperişuri.

Expoziţia va fi la dispoziţia publicului în intervalul 9 - 30 septembrie 2014, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 - 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00- 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO