Ziarul de Duminică

Ce se întâmplă cu banii noştri?/ Ziarul de duminică

Ce se întâmplă cu banii noştri?/ Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

28.04.2016, 23:51 54

Dirk Müller

Crashkurs

Manual de criză

Meteor Press

Ce se întâmplă cu banii noştri? Ne ameninţă colapsul economic? Peste tot în lume, guvernele încearcă să prevină falimentul de stat, băncile se bazează pe garanţiile autorităţilor, întreprinderi mari dispar peste noapte. Cine se ocupă de banii cetăţenilor? Cine garantează pentru economiile şi pensiile noastre, pentru educaţia copiilor noştri? Ce leagă preţul pâinii noastre, cea de toate zilele, de cursul dolarului?

Dirk Müller, profesionist cu experienţă în domeniul bursei, ne dezvăluie împletirea misterioasă a politicii cu finanţele: Cum sunt cosmetizate datele „oficiale”. Cum se falsifică rata inflaţiei şi numărul şomerilor. Cine are interesul să ascundă realitatea. Cine câştigă din asta. De ce sistemul nostru financiar merge din criză în criză. Ce trebuie să se schimbe din acest punct de vedere. El elucidează motivele crizei şi demască mistificatorii, sugerând în acelaşi timp cele mai sigure căi de a vă salva averea şi evidenţiind şansele de care ar trebui să profitaţi în cursul crizei.

„Manualul de criză”, în versiunea sa actualizată şi adăugită, poate deveni pentru dumneavoastră un manual de profit. Contează numai cum veţi pune în aplicare ceea ce veţi afla.

Dirk Müller este poreclit „Domnul Dax” (DAX este indicele bursei de capital din Germania), „simbolul Bursei din Frankfurt”, graţie performanţelor obţinute în  domeniu şi faptului că a lansat numeroase avertismente care ulterior s-au dovedit întemeiate. Este unul dintre actorii principali ai Bursei din Frankfurt (motiv pentru care în carte se menţionează că „Domnul Dax” nu vorbeşte în numele Bursei.

În „Crashkurs”, unul din principalele avertismente pe care Müller îl ia în  considerare este acela că nimeni nu ştie ce ne rezervă viitorul. Astfel, dincolo de anumite indicii şi aluzii la o „teorie a conspiraţiei”, care-i dau cărţii savoarea unui  roman de suspans, autorul merge în paralel pe două scenarii: cataclismul şi înflorirea.
„Manualul de criză” porneşte de la un „raport de bursă”, făcând o introducere a  cititorului în piaţa financiară. Autorul deconspiră limbajul şi metodologiile de previzionare, care nu permit niciunui „expert” să evalueze piaţa corect şi în timp real.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO