Ziarul de Duminică

COLECTII / De tot hazul

COLECTII / De tot hazul
30.04.2009, 14:33 30

Una dintre cele mai rezistente colectii ale ultimilor ani este Rasul lumii, coordonata de Radu Paraschivescu la Editura Humanitas. Au aparut zeci de traduceri (si printre ele si cateva carti originale), cele mai multe cu mare succes la public, cele mai multe cu un umor sanatos dar civilizat, un umor britanic. De fiecare data cand deschid un nou volum aparut in aceasta colectie, mi-l imaginez pe mucalitul ei coordonator pregatit sa faca o sotie pe seama cititorului, pe care, insa, il respecta din tot sufletul, din moment ce trudeste spre descretirea fruntii lui pe timp de criza. Ultimele titluri ale colectiei imi intaresc aceasta impresie.

 
Christopher Buckley, John Tierney – Dumnezeu mi-e broker. Un calugar-mogul dezvaluie sapte legi si jumatate ale cresterii spirituale si financiare. Traducere din engleza de Razvan Nastase. Dincolo de ceea ce explica titlul, in carte mai apar personaje fascinate de literatura motivationala, de vinurile de coletie si de meciurile de fotbal ale echipei AC Milan. Nu lipseste nici bratul lung al FBI-ului.
 
James Hamilton-Paterson – Gatind cu Fernet Branca. Traducere din engleza de Irina Popa.O locuitoare a unei foste republici sovietice si un londonez ajung in Toscana momiti de promisiunile mincinoase ale unui agent imobiliar. Nici o legatura intre reclama si realitate. Ce li se intampla acolo e de tot hazul.
 
Camilien Roy – Arta de a respinge un roman. Traducere din franceza de Nicolae Balta. Un autor care si-a imaginat nouazeci si noua de forme de a spune „nu" unor oameni care si-ar da si sufletul sa auda un „da". „Manuscrisul dumneavoastra n-a trezit pasiunea capabila sa-l faca publicat." Dar cu manuscrisul lui Roy s-a intamplat exact pe dos.
 
Christopher Buckley – Fumatul strict permis. Traducere din engleza de Cornelia Bucur. O carte in care nu doar fumatul dauneaza grav sanatatii, ci si incurajarea lui.
 
Tom ...aaa... Friedman – 1.000 de momente ale uituceniei (din care ne-am amintit doar 246). Traducere din engelza de Cristina Argintaru. O carte cu cazuri de mari uituci, de la Mark Twain la Ronald Reagan, de la Franz Schubert la Arnold Schwarzenegger, de la Emerson la Marilyn Monroe. Si multi altii...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO