Ziarul de Duminică

Copilăria unui călău/de Stelian Ţurlea

Copilăria unui călău/de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

27.07.2012, 00:06 106

W. Somerset Maugham

Catalina

Editura Polirom

Ediţia a doua, revăzută. Traducere din limba engleză de Andrei Bantaş. O carte publicată în 1948 de celebrul scriitor britanic, a cărei acţiune se petrece în Spania secolului al XVI-lea. Catalina, o tânără infirmă de şaisprezece ani, este singura dintr-un orăşel care nu poate participa la Sărbătoarea Înăltării, dar are o viziune cu Sfânta Fecioară care îi destăinuie că există în oraş un om cu puterea de a vindeca. Vestea se răspândeşte ca fulgerul, apar conflictele şi controversele de ordin religios, intervine puterea Bisericii. "Ultimul roman al lui Somerset Maugham este o celebrare plină de romantism a Spaniei şi o satiră plină de sensuri adânci la adresa ignoranţei şi a absolutismului religios." (Booklist)

Gheorghe Schwartz

Cei o sută

Bastonul contelui

Editura Curtea veche

Gheorghe Schwartz, membru al Uniunii Scriitorilor din România în 1976, a

publicat 29 de cărţi şi a obţinut 18 premii şi distincţii literare, printre care Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor şi Premiul pentru Excelenţă al Uniunii Scriitorilor. Din 1985, lucrează la ciclul romanesc "Cei o sută", ambiţionând una dintre cele mai ample construcţii din literatura română. Acesta este cel de-al zecelea volum al seriei. Un scriitor care gândeşte la scară monumentală şi este considerat maestrul povestirilor care ascund alte povestiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO