Ziarul de Duminică

Corpul emoţional/ de Ziarul de duminică

Corpul emoţional/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.06.2016, 23:46 31

De marţi, la Fundaţia Interart Triade din Timişoara are loc un atelier de dans contemporan şi dezvoltare personală, condus de coregraful Cosmin Manolescu, intitulat Corpul emoţional. Atelierul se va încheia mâine, sâmbătă, 18 iunie, ora 20,00 cu „Zmeul sau ce este dansul contemporan”, un spectacol de/cu Cosmin Manolescu şi participanţii la atelier.

 

Spune Cosmin Manolescu:

„Îmi place să descopăr oameni şi lucruri noi. Îmi place să călătoresc şi să mă simt  liber. Aşa am ajuns şi la Timişoara pentru prima dată în 2012, unde am condus un scurt atelier de dans contemporan în conexiune cu premiera spectacolul Camera 1306. În ultimii ani, în proiectele mele artistice şi călătoriile din Europa şi Asia am dezvoltat noi metode de lucru care implică corpul, inima, atingerea, emoţia, jocul cu zmeul şi dansul butoh. Pentru mine, dansul contemporan trebuie să fie o experienţă de viaţă intensă şi luminoasă, care să îţi schimbe parcursul în bine, măcar pentru o perioadă. Aşa că am decis să revin la Timişoara cu un nou atelier-proiect artistic.

Dacă îţi doreşti să mă cunoşti mai bine vino la întâlnirea cu dansul contemporan, zmeele şi corpul emoţional la Timişoara, la Fundaţia Interart TRIADE în perioada 13-18 iunie. Nu o să ne ocupăm de tehnici sau fraze de mişcare, dar vom face cu siguranţă o calătorie specială împreună.

Vom învăţa mai multe despre corp, despre libertate şi limite. Şi nu contează dacă n-ai făcut dans contemporan până acum, este suficient să-ţi doreşti să dansezi, să schimbi ceva în viaţa ta sau să descoperi ceva nou. Vom (re)descoperi dansul împreună şi la final ne vom întâlni cu publicul în cadrul unei noi versiuni a spectacolului „Zmeul sau ce este dansul contemporan”.

 

Cosmin Manolescu este coregraf, performer şi director artistic al companiei Paradis Serial/Fundaţiei Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes la Bucureşti, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga, şa. Din 1998 a condus în mod curent ateliere de dans pentru copii, actori, profesionişti ai dansului şi public larg la Bucureşti, Cluj, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Porto, Luxemburg, Riga, Timişoara şi a participat în diverse proiecte internaţionale de cercetare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam, Porto, Tokyo etc. În cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat numeroase proiecte culturale şi a avut un rol important în promovarea şi dezvoltarea dansului contemporan în România. În iunie 2012 a lansat împreună cu Ştefania Ferchedău platforma ZonaD, care a funcţionat ca un spaţiu de dans contemporan până în decembrie 2014, organizând în mod curent ateliere şi cursuri de dans contemporan pentru artişti şi amatori, desfăşurate în prezent în format itinerant (https://zonadstudio.wordpress.com/). În perioada 2013-2015 a condus proiectul de colaborare artistică româno-japonez Eastern Connection, care s-a finalizat în noiembrie 2015 cu premiera spectacolului „Zmeul”, realizat în colaborare cu coregraful japonez Zan Yamashita. Din 2011 a desfăşurat programul european E-Motional (www.e-motional.eu). În decembrie 2014 Centrul Naţional al Dansului i-a acordat lui Cosmin Manolescu premiul de excelenţă pentru contribuţia adusă dezvoltării dansului contemporan. În decembrie 2015 Fundaţia Alexandrion i-a oferit premiul secţiunii dans pentru spectacolul „Zmeul”.

Evenimentele de la Timişoara sunt parte a platformei mobile ZonaD, componenta turneu Paradis Serial, organizat de Fundaţia Gabriela Tudor în 2016 în parteneriat cu Fundaţia Interart Triade.

 

credit foto @ atelier Corpul emoţional la Brasov (2014)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO