Ziarul de Duminică

Din nou Rasul lumii

Din nou Rasul lumii

Click pentru imaginea marita

30.09.2008, 15:40 32

Racani, pifani Si veterani. Cum mi-am petrecut armata. Volum coordonat de Radu Paraschivescu. Serban Foarta, Dan C. Mihailescu, Traian Ungureanu, Dumitru Radu Popa, Radu Naum, Calin-Andrei Mihailescu, Cristian Tudor Popescu, Robert Serban, Catalin Stefanescu isi amintesc de perioada stagiului militar: dresura de filologi cu masca pe figura, concerte pentru bocanc, lopatica si orchestra, tarasuri prin noroiul patriei, plantoane in creierii noptii langa butoaie goale, dialoguri absurde cu plutonieri obtuzi, portii de instructie pe coclauri, farse de tot felul.

 
Arthur Bloch - Legea lui Murphy. Editie aniversara. Arthur Bloch este autorul unei serii de zece carti despre Legea lui Murphy, care au fost traduse in peste 30 de tari si s-au vadut in milioane de exemplare. "Legea lui Murphy n-a fost emisa de Murphy, ci de altcineva pe care-l chema la fel." E doar una dintre miile de afirmatii hazoase incluse in acest indreptar al contratimpului. Putine carti au stiut sa surprinda mai bine absurdul cotidian, dereglarile de care avem parte zilnic, pasii gresiti pe care-i facem fiindca asa ne e scris. Legile enuntate aici sunt un fel de teoretizare a pesimismului. O teoretizare parodica, hranita din multimea de boacane sau nereguli in fata carora oftam, bombanim sau punem mana pe topor. Citind cartea lui Bloch, avem uneori impresia ca, printr-o nestiuta telepatie, am contribuit la scrierea ei. Traducere de Radu Paraschivescu.
 
Leonie Swann - Turma vede urma. Thriller ovin. George Glenn, un proprietar de turma discret si afectuos, e gasit mort pe pajiste, cu o cazma infipta in piept. Intrebarile incep sa curga, banuielile asijderea. Ce minte criminala a urzit pieirea acestui om bun, care le citea mioarelor pagini de literatura universala inainte de culcare si avea de fiecare data grija sa le duca unde era iarba mai multa si mai grasa? Un veritabil conclav al detectivilor ovini isi framanta creierii si analizeaza tot ce poate trece drept urma, pista sau indiciu. Mintoasa tarcului pare sa fie Miss Maple, o oaie deprinsa cu mestesugul cugetarii, despre care umbla vorba ca are fler de copoi si ascutime de savant. Traducere din germana de Adriana Bitoiu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO