Ziarul de Duminică

Dracula va face o vizită la Braşov/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

12.09.2014, 00:02 82

Ascultă 5 minute de muzică clasică devine proiect naţional în şcolile din România

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică (foto 1) devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015. Radio România Muzical, unicul post de radio din România dedicat muzicii clasice, pune la dispoziţia profesorilor cele mai importante piese muzicale din repertoriul românesc şi universal. Acestea sunt însoţite de explicaţii al căror scop este familiarizarea elevilor cu muzica clasică. „În efortul nostru de educare a copiilor considerăm că este de datoria noastră să ieşim din studiourile de emisie şi din sălile de concerte şi să mergem direct la ei. Este foarte important pentru copii să înţeleagă ceea ce ascultă. Doar în felul acesta ajung să iubească muzica clasică. Avem nevoie de generaţii cu o educaţie diversă nu doar de prizonieri ai tehnologiei”, spune Liliana Staicu, manager Radio România Muzical.

Proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică are şi o componentă activă: începând cu 1 octombrie, pe site-ul www.romania-muzical.ro, demarăm o serie de concursuri. Elevii care vor răspunde întrebărilor referitoare la piesele muzicale puse la dispoziţie de Radio România Muzical vor fi premiaţi cu CD-uri şi cărţi.

Mai multe informaţii găsiţi pe www.romania-muzical.ro/5minute.

 

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival

Miercuri, 1 octombrie, ora 19.00, la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, va avea loc Gala de Deschidere a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival (foto 2), care va fi urmată de proiecţia în avanpremieră în România a filmului lui Gary Shore, Dracula: Povestea nespusă/ Dracula Untold.

Dracula: Povestea nespusă explorează originile legendei care bântuie imaginarul colectiv de sute de ani şi ne duce în călătoria la capătul căreia Vlad Dracul, un om cu puteri uluitoare, dar şi cu defecte pe măsură, ajunge Dracula. O poveste de iubire tragică a unui erou ca nimeni altul, o luptă dramatică în care numai Diavolul putea oferi forţa şi armele celui care a rămas cunoscut lumii întregi sub numele Dracula.

Luke Evans (Fast & Furious 6, Immortals) este protagonistul epopeii Dracula Untold, Gary Shore este regizor, iar Michael De Luca, producător. Alături de Luke Evans îi regăsim pe Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh şi Samantha Barks. 

După mai multe roluri pe scenele teatrelor comerciale din Londra, actorul galez Luke Evans a devenit cunoscut la Hollywood în 2010, datorită rolului Apollo din remake-ul lui Louis Leterrier la Ciocnirea Titanilor. Au urmat filme ca Immortals, The Raven sau The Three Musketeers(R. Paul W.S. Anderson), iar în ultimii doi ani Luke Evans a atras atenţia prin rolurile interpretate în blockbuster-ele Fast & Furious 6 şi The Hobbit.

Gary Shore este originar din partea de nord a Dublinului, a studiat la Şcoala Naţională de Film din Dublin şi la Central Saint Martins din Londra, şi este cunoscut ca regizor de reclame, lucrând de-a lungul timpului cu Adidas, Gatorade, EMI, Warner Brothers, Vogue, Nokia, Heineken sau Ministerul Turismului din Muntenegru. În 2009, Gary a atras atenţia Hollywood-ului cu un trailer fals, intitulat The Cup of  Tears, trailer care l-a ajutat să obţină un contract pentru trei filme cu Universal.

Dracula Untold este debutul său în lungmetraj de ficţiune.

Cea de-a doua ediţie a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival va avea loc între 1 şi 5 octombrie, în Braşov (jud. Braşov), la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria şi Club Rockstadt.

Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competiţional - în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - şi are 3 secţiuni: competiţie lungmetraj internaţional, competiţie scurtmetraj internaţional şi competiţie scurtmetraj românesc.

 

India – mister si culoare – expoziţie Mihaela Cocheci la ICR

În perioada 17-22 septembrie 2014, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) găzduieşte expoziţia de pictură India – mister si culoare a artistei Mihaela Cocheci (foto 3). La vernisajul de miercuri, 17 septembrie, ora 18.30, vor fi prezenţi, alături de autoare, ES doamna Manimekalai Murugesan, ambasadoarea Indiei la Bucureşti şi jurnalistul Marius Tiţa (Radio România). Organizată sub înaltul patronaj al Ambasadei Republicii India la Bucureşti, expoziţia reuneşte 35 de lucrări de mici şi mari dimensiuni, ulei/pânză.

„În 25 de ani, de când străbat meridianele şi paralelele acestei planete minunate, cu dorinţa de a cunoaşte, înţelege şi dobândi cât mai multe informaţii despre lumea în care trăim, am descoperit spectacolul încărcat de lumină şi culoare al tradiţiilor, istoriei şi culturii diferitelor popoare. Am făcut o pasiune în a reprezenta pe pânză momente unice surprinse de mine în acest periplu planetar. După Peru şi Bolivia, China şi Tibet, Canada şi Japonia, acum a sosit momentul India. Expoziţia încearcă să surprindă o mică parte din miracolul indian.“ – Mihaela Cocheci

Mihaela Cocheci este pictor, grafician, ilustrator, membră a Uniunii Artiştilor Plastici – filiala Bucureşti. De-a lungul timpului, lucrări ale sale au putut fi văzute în peste 40 de expozitii personale şi 35 de expozitii de grup. A obţinut şase medalii de aur la Saloane Internaţionale şi o medalie argint şi Cupa Oraşului Cannes, Franţa. A participat la Expoziţii Internaţionale în Belgia, Olanda, Franţa, Portugalia, Italia, Liban, România.
 
Accesul publicului este liber.

 

Proiecte interactive, new şi trans-media

Duminică, 14 septembrie, ora 19:00, la WASP – Working Art Space And Production (str. Ion Minulescu 67-93, corp E, et. 2), va avea loc vernisajul expoziţiei Platforma X, cel mai nou program internaţional de rezidenţe artistice pentru cercetarea şi producţia de proiecte interactive, new şi trans-media din Bucureşti (foto 4).

Selectaţi în urma unui concurs de proiecte, 12 artişti tineri din Bucureşti, Timişoara, Amsterdam şi Londra, cu background-uri variate, de la arhitectură şi pictură până la performance sau programare, au avut timp de o lună ocazia de a explora şi de a dezvolta instalaţii individuale sau de grup, sub coordonearea mentorilor Marilena Preda-Sânc, Ciprian Ciuclea, Jan Eugen şi Cosmina Chiţuc. Rezulatul final este curatoriat de Olivia Niţiş, unul dintre cei mai apreciati specialisti din sfera artelor din Romania.

Vernisajul va fi urmat de discuţii informale şi vin, în prezenţa curatorului şi a artiştilor.

Mai multe detalii pe www.waspmagazine.com

 

Citim în iarbă, în Herăstrău, pe 28 septembrie

Citim în iarbă a ajuns la a treia ediţie. Evenimentul îşi propune să-i obişnuiască pe copii, dar şi pe părinţi şi bunici, să redescopere plăcerea lecturii în familie. Sunteţi aşteptaţi cu toţii pe 28 septembrie, în Parcul Herăstrău, în zona Roata Mare, să vă aşezaţi pe iarbă şi să le citiţi copiilor sau nepoţilor povestea preferată.

Evenimentul se întinde pe durata întregii zile, de la 10.00 la 20.00, şi cuprinde şi o serie de activităţi pentru copii: schimb de cărţi, teatru pentru copii, ateliere de desen dar şi cadouri drăguţe şi teatru în aer liber de la Zurli.

Intrarea este liberă. Pentru detalii şi program urmăriţi pagina de Facebook https://www.facebook.com/citim.in.iarba

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO