Ziarul de Duminică

Fantasy la Editura Trei/ de Ziarul de duminică

Fantasy la Editura Trei/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

12.12.2014, 00:03 145

Colecţia Fantasy a Editurii Trei, coordonată de Mihai Dan Pavelescu se impune şi are mare căutare printre adolescenţi şi tineri, dar nu numai. Titlurile traduse în această colecţie duc cititorul într-o lume fantastică de basm.Prezentăm în acest număr al ziarului două recente volume care deschid, fiecare, serii ce se anunţă devastatoare pentru cititori.

 

Col Buchanan – Farlander. Prima carte din seria Inima Lumii

Traducere din engleză de Laurenţiu Dulman şi Manuela Jalbă-Şoimaru.
„Numele meu este Ash, i-a spus el regelui. Şi sunt roshun, ceea ce în limba mea înseamnă „gheaţă de toamnă” – cea care vine devreme. Adică vin din locul de unde vin toţi roshunii, de unde porneşte răzbunarea. A făcut o pauză, aşteptând ca vorbele sale să-şi facă efectul, apoi a continuat: Ai dreptate, am venit să iau ceva de la tine. Am venit să-ţi iau viaţa!”
Ash face parte din secta roshun, asasini care oferă protecţie prin ameninţarea cu vendeta. Ajuns prea bătrân pentru meseria aceasta şi afectat de dureri de cap teribile (similare celor care îi orbiseră tatăl), Ash are o viziune în care fostul lui maestru îi cere să-şi ia un ucenic. El îl alege pe Nico, un tânăr sărac, disperat şi singur, însă nu apucă să-i termine instruirea, deoarece trebuie să plece în Sfântul Imperiu Mann, într-o misiune care pricinuise deja moartea a trei roshun.
Farlander este o carte specială... Intriga fascinează de la primul capitol până la finalul surprinzător.” Locus
„Absolut fascinantă! Pur şi simplu, n-am putut s-o las din mână.” Glen Cook, autorul seriei Black Company
Scriitorul nord-irlandez Col Buchanan (n. 1973) a fost iniţial copywriter, apoi a dus o existenţă dezordonată: într-un refugiu în munţi, homeless în Belfast sau într-o mănăstire Zen. Farlander este urmat de Stands a Shadow, în curs de apariţie în colecţia Fantasy a Editurii Trei.

 

Mark Lawrence – Prinţul spinilor. Primul volum din seria Imperiul Fărâmiţat

Traducere din engleză de Roxana Gamarţ. Cândva odraslă regală privilegiată, crescută de o mamă iubitoare, Jorg Ancrath a devenit Prinţul Spinilor, un adolescent fermecător şi imoral, care conduce o bandă de proscrişi brutali. Lumea este în haos, violenţa abundă, coşmarurile răsar la fiecare pas. Trecutul dur al lui Jorg l-a făcut să nu se mai teamă de niciun om, fie el viu sau mort. Totuşi mai există ceva care-l înspăimântă… Reîntors la castelul tatălui său pentru a-şi revendica moştenirea, Jorg trebuie să se confrunte cu orori din copilărie şi să-şi croiască viitorul împotriva tuturor.
„Tulburătoare, minunată, haotică, poetică, obsedantă, antrenantă… Credeţi sau nu, toate cuvintele acestea descriu o singură carte: Prinţul Spinilor.” Booklist
„Sumbru şi implacabil, volumul Prinţul Spinilor vă va atrage în mrejele sale şi vă va înhăţa cu totul. Incredibil…” Robin Hobb
Mark Lawrence (n. 1968) este cercetător ştiinţific în domeniul inteligenţei artificiale şi scriitor. Prinţul Spinilor, primul volum din trilogia Imperiul Fărâmiţat, este romanul lui de debut, finalist David Gemmell Morningstar Award şi Prix Imaginales (Roman étranger), tradus în 20 de limbi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO