Ziarul de Duminică

FUSION – revista unisex/ de Ziarul de duminică

Foto: FUSION – revista unisex

Foto: FUSION – revista unisex

Autor: Ziarul de Duminica

30.07.2015, 23:48 239

În interviul acordat „Ziarului de duminică” la sfârşitul lunii aprilie, Dan Silviu Boerescu anunţa apariţia la începutul verii a unei noi reviste, într-o perioadă în care, dimpotrivă, tot mai multe reviste se închid, dispar sau se afundă în insolvenţă. Acum revista este pe piaţă. Se numeşte „FUSION” şi o descria în amintitiul interviu chiar redactorul ei şef:

„FUSION – spunea Dan Silviu Boerescu - este noul brand de magazin pe care-l lansăm. E o revistă glossy, de lifestyle generalist, care va avea între 112  şi 160 pagini lunar. Titlul rezumă plastic eterogenitatea preocupărilor mele, faptul că îmi plac mai multe lucruri deodată şi că îmi place să le combin. E ca într-o bucătărie: amesteci ingredientele, vii cu mirodenii noi, reinterpretez feluri de mâncare tradiţionale şi le transformi în mici surprize culinare, te joci cu idei felurite şi de inspiraţie diversă, refaci un puzzle care, de fapt, este harta secretă a pasiunilor tale. Am construit, în timp, publicaţii de lifestyle dedicate bărbaţilor („Playboy”) sau femeilor („Tabu”), acum poate că e momentul să fac o revistă unisex. Evident, voi aduce lângă mine mulţi prieteni şi vechi colaboratori, plus vedetele cu care lucrez de atâta vreme, cărora le-am influenţat cariera într-un fel sau altul, dar voi propune şi destule nume noi.(...) Într-o cultură definită perfect de Maiorescu prin tentaţia perpetuă a arderii etapelor şi tirania formelor fără fond, ecuaţia «stilului de viaţă» este una destul de complicată. Noi recuperăm şi inovăm simultan, de aici rezultând o mare confuzie a valorilor, adesea imposibil de ordonat. La români, stilul de viaţă este o intersecţie mereu labilă între capriciile personale, ipocrizia generală şi influenţele imperfect digerate venite de aiurea.  Dar, dincolo de acest mix dificil, este şi multă intuiţie, precum şi o mare bucurie de a trăi.”

Noua revistă, lunară, lansată de Editura Integral, reuneşte, potrivit propriilor vorbe, toate temele de interes ale prezentului, nu se fereşte de provocări, oricare ar fi ele, are colaboratori din toate domeniile, se foloseşte de experienţa unui manager redutabil, reprezintă noul proiect al unui jurnalist cunoscut. Fondatorul - Costel Postolache: fondator Grup Editorial Integral, co-fondator Ed. Nemira; Dan-Silviu Boerescu:30 ani experienţă în gazetărie, fondator şi editor al peste 30 de publicaţii glossy.

Din sumar (între altele): Marea Spovedanie a brokerului fugar; Trends la genul masculine; Femeile puternice sperie bărbaţii;  Sănătate de vară. Dieta mediteraneană;  Jamie Oliver - un naked chef şi legumele sale organice; Manualul mămicii Zen(ga).

 

Inevitabil, revista seamănă cu alte reviste glossy de pe piaţă, are foarte multă publicitate (ceea ce presupune că veniturile o vor ajuta să trăiască) şi recunoşti ”mâna” lui Boerescu – multe texte ”îndrăzneţe” şi foarte multe fotografii cu femei frumoase. ” Nu sunt singurul care crede că încă mai sunt destule de făcut

în print – declară Dan Silviu Boerescu în editorialul primului număr; mă însoţesc cei mai importanţi colaboratori ai mei din ultimii ani şi beneficiez

de sprijinul publisherului care m-a propulsat cândva în lumea mare a presei (nu doar) autohtone. Împreună, suntem integral pregătiţi pentru un nou proiect de anvergură, noi petreceri şi noi provocări.” Succes!

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO