Ziarul de Duminică

Instrumentele mortale ale Cassandrei Clare/ de Ziarul de duminică

Instrumentele mortale ale Cassandrei Clare/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

26.03.2015, 23:54 240

Cassandra Clare

Instrumente mortale

Cartea a cincea

Oraşul Sufletelor Pierdute

Editura Corint junior

 

Adolescenţii şi tinerii jubilează, fără îndoială. A apărut un nou volum semnat de Cassandra Clare. Născută în 1973, Judith Rumelt, care şi-a luat pseudonimul Cassandra Clare, e un scriitor american de ficţiune pentru tineri, foarte apreciată, premiată şi tradusă în diferite alte limbi. Dintre cărţile semnate de ea, de un succes deosebit s-a bucurat seria „Instrumentele mortale” (au apărut şi la noi, la aceeaşi editură, „Oraşul Oaselor”, „Oraşul de cenuşă”, „Oraşul de Sticlă” şi „Oraşul Îngerilor Căzuţi”. Acum apare cartea a cincea, „Oraşul Sufletelor pierdute”, în traducere şi cu notele aceleiaşi Cristina Jinga. De fapt, este vorba de mai multe trilogii, al căror univers se continuă. Primul volum al seriei a apărut în America în 2007, cel de-al cincilea (sau al doilea al celei de-a doua trilogii), în 2012. Autoarea a anunţat alte două trilogii a căror acţiune se petrece în acelaşi univers fantastic sau unul similar (se numesc „Dispozitive infernale”).

„Instrumente mortale” a avut un succes atât de mare, încât, în 2013 din prima carte a seriei a apărut un film.

„Oraşul sufletelor pierdute” e o fantezie în care se amesetcă dragostea, răzbunarea şi trădarea. Există vreun preţ prea mare de plătit, chiar şi pentru dragoste? Când Jace şi Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle ca magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul său Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărât să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nicio modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celalalt. În vreme ce Alec, Magnus, Simon şi Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni şi cu nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă şi ea un joc periculos. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO