Ziarul de Duminică

Nude şi Fruits of Despair/ de Ziarul de duminică (GALERIE FOTO)

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

21.11.2014, 00:04 134

Expozitia numarul 10 din cadrul proiectului 11172014 invită la descoperirea spiritului liber. Expoziţia se cheamă „Nude”. Nude înseamnă nu numai nuditate anatomică, ci şi exprimarea liberă a oricărei emoţii umane autentice şi fireşti, a oricărei idei, fără teamă de repercusiuni.

Galeria Art Yourself a iniţiat – reamintim – începând cu luna ianuarie, în premieră, un proiect  care se va desfăşura pe întreg parcursul anului 2014. 11 expoziţii, la care vor participa 17 artişti români contemporani, vor reuni o multitudine de abordări, modalităţi de exprimare şi viziuni artistice în cadrul acestui proiect comun. Demersul artiştilor, împreună cu galeria Art Yourself, este de a genera o posibilă şi experimentală colaborare între cei implicaţi, rezultatul dorit fiind o identitate de grup, bogat declinată artistic, prin toţi cei 17 artişti (Aitch, Felix Aftene, Gabriel Caloian, Codruţa Cernea, Mihail Cosuleţu, Cristian Crisbăşan, Suzana Dan, Amalia Dulhan, Andreea Floreanu, Cornel Lazia, Ileana & Cătălin Oancea, Dragoş Pătraşcu, Tudor Pătraşcu, Radu Rodideal, Adrian Sandu, Bogdan Teodorescu, Ioana Ursa).

Nude înseamnă şi libertatea dreptului la excepţia de a fi unic şi la exprimarea liberă şi nealterată a acestei unicităţi spirituale şi emoţionale. Omul se naşte ca o entitate unică, originală, indivizibilă şi irepetabilă, cu un punct de vedere unic şi creativ asupra lumii. Tabu-urile, dogmele şi ideile preconcepute uniformizează şi castrează emoţional şi creativ individul, chiar din copilărie, trecându-l printr-un „Pat al lui Procust” din care omul iese „ajustat” să se comporte conform cerinţelor prestabilite.

*

*     *

În acelaşi timp, în spaţiul paralel al galeriei, îl puteţi descoperi pe Florin Pantilimon într-o prospecţie personală, între sinceritate şi descoperirea unei lumi văzută diferit. Seria „Fruits of Despair” nu are început şi sfârşit, iar povestea nu este una liniară, ci se desfăşoară neinhibată pe mai multe planuri. Lucrările sunt rezultatul unui proces de introspecţie, de căutare a exprimării sincere prin evitarea, pe cât posibil, a morbidelor manierisme şi a obsesiei pentru un obiect sau sentiment anume. Procesul este unul intens şi tulburător la nivel personal, iar acest lucru transpare în unele lucrări, conferindu-le un puternic caracter intim. Utilizarea hazardului şi a pareidoliei a fost necesară pentru stimularea imaginaţiei, în scopul trezirii din amorţeala aplatizantă produsă de procesul obsesiv compulsiv de etichetare a lumii percepute.

„Fruits of Despair” este nici mai mult, nici mai puţin decât o scurtă privire aruncată peste propriul zid.

Ambele expoziţii sunt deschise în perioada 17-29 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO