Ziarul de Duminică

O enciclopedie a jocurilor/ de Ziarul de duminică

O enciclopedie a jocurilor/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

19.09.2013, 23:49 75

Leigh Anderson

Marea carte a jocurilor

Peste 200 de jocuri pentru toate vârstele

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Teodora Murariu. „La un moment dat, spune autoarea în introducerea uriaşei sale cărţi, s-a întâmplat ca lista cu jocuri a prietenilor mei să se epuizeze. Am început să caut un ghid complet de jocuri. Spre surprinderea mea, un astfel de ghid nu exista. Rafturile librăriilor erau pline de ghiduri pentru jocuri de cărţi, jocuri pentru copii şi, bineînţeles, de volume cu sfaturi despre cum să practici anumite sporturi sau să joci jocuri video. Însă un ghid complet care să cuprindă totul despre jocuri, detalii despre jocurile pentru adulţi, care să includă şi jocuri de societate, şi jocuri în aer liber? Nada. Atunci m-am decis să scriu eu unul.” „Veţi găsi aici suficiente jocuri pentru a satisface orice preferinţe, abilităţi, ocazii şi dispoziţii, pentru grupuri mari sau mici, în casă sau în aer liber, în maşină, cât timp aşteptaţi la drive-in, mergând pe stradă în oraşul tău sau alergând prin Roma de mână cu cei mici.”

Ghidul cuprinde: jocuri de familiarizare, jocuri de ghicit, jocuri de conversaţie, jocuri de vocabular, jocuri artistice şi creative, jocuri de ingeniozitate, jocuri de societate victoriene, jocuri de sărbători, jocuri de cacialma, jocuri de cultură generală, jocuri de cărţi, jocuri inteligente în doi, jocuri pentru o escapadă de weekend, jocuri spontane, jocuri în aer liber, jocuri la iarbă verde. Peste 200. Pentru a găsi mai uşor jocurile care corespund dispoziţiei participanţilor şi tipului de petrecre, indexul cărţii a fost organizat în funcţie de gen, ocazie, jucători, dispoziţie.

Autoarea este expertă în jocuri, scriitoare şi jurnalistă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO