Ziarul de Duminică

Pe urmele lui Rudolf Steiner (II): Sergej O. Prokofieff/ de Ziarul de duminică

Pe urmele lui Rudolf Steiner (II): Sergej O. Prokofieff/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

26.10.2012, 00:06 161

Sergej O. Prokofieff a conferenţiat în România în februarie 2011. L-a prezentat atunci şi "Ziarul de duminică", inclusiv cartea de conferinţe care tocmai îi apăruse la Univers Enciclopedic Gold. Între timp, Univers Enciclopedic a publicat, împreună cu editura Triade din Cluj Napoca, alte opt titluri. Prezentăm două dintre ele.

Iubitorii lui Rudolf Steiner - filosof esoterist şi pedagog, fondator al antroposofiei, pedagogiei Waldorf şi medicinei antroposofice; există o Societate antroposofică românească, iar cărţile filosofului s-au vândut în nenumărate ediţii - au devenit, aproape inevitabil, şi admiratori ai lui Sergej O. Prokofieff.

Sergej O. Prokofieff s-a născut în 1954 la Moscova. A studiat pictura şi istoria artelor la Academia de Artă din capitala rusă. Este un apreciat scriitor, conferenţiar şi cercetător al vieţii şi operei lui Rudolf Steiner. După 1990, este unul dintre fondatorii Societăţii Antroposofice din Rusia. În 2001 devine membru în Consiliul Director al Societăţii Universale, la Goetheanum, în Dornach, Elveţia. Construind pe afirmaţiile lui Rudolf Steiner, Sergej Prokofieff descrie biografia lui Rudolf Steiner ca fiind calea de iniţiere a viitorului, care se exprimă treptat în dezvoltarea mişcării antroposofice.

Apariţia lui Christos în eteric. Aspecte spritual-ştiinţifice ale celei de-a doua veniri a lui Chistos în eteric. Traducere de Ligia Sălăgeanu. Rudolf Steiner a vorbit pentru prima dată acum un secol despre revenirea eterică a lui Christos. Cartea de faţă este dedicată acestei probleme. Prin cercetare spirituală Rudolf Steiner a descoperit diferite aspecte ale acestui eveniment al vremurilor noastre, care până astăzi nu au fost analizate în totalitate. Există trei aspecte ale revenirii eterice a lui Christos care au legătură cu sarcinile Societăţii Antroposofice: pregătirea omenirii pentru revenirea eterică; necesitatea cunoaşterii, în antroposofie, a limbajului spiritual în care se pot pune întrebări Christosului eteric; conlucrarea cu Christos ca Domn al karmei şi relaţia cu arhanghelul Mihael, ca şi cunoaşterea forţelor potrivnice care falsifică acest eveniment. Toate acestea fac obiectul prezentei lucrări.

Taina eului uman. O abordare antroposofică. Traducere de Gheorghe Paxino. Una dintre cele mai importante, dar şi dificile chestiuni pentru cunoaştere o constituie Eul omenesc. Avem aici de-a face cu o constituţie ce reflectă şi cuprinde complexitatea întregului Cosmos. Fiinţa Eului omenesc este prinsă într-un proces îndelungat şi anevoios de evoluţie, pe ale cărei urme porneşte autorul în consideraţiile sale. El desfăşoară o largă panoramă din care se iveşte natura întreită a Eului. Apoi, inspirat de Meditaţia Pietrei Fundamentale create de Rudolf Steiner, se dedică studierii aprofundate a relaţiei dintre Eul omenesc şi Eul Divinităţii.
În a treia parte a consideraţiilor sale, Sergej O. Prokofieff dezvoltă aspectul importanţei Eului omenesc din perspectiva christică deschisă de antroposofie prin cercetările spirituale ale lui Rudolf Steiner.
Astfel, chestiunea Eului ne apare a fi problema centrală a menirii omului nu numai pe Pământ, ci în întreg Cosmosul aflat în evoluţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO