Ziarul de Duminică

Pe urmele unei conspiraţii

Pe urmele unei conspiraţii
24.06.2010, 15:28 44

David Baldacci este un scriitor american foarte cunoscut. Apublicat 18 romane cu mare succes, primul ("Puterea absolută") în1996, a fost ecranizat un an mai târziu, cu Clint Eastwood şi GeneHackman în rolurile principale. Cărţile sale au fost traduse în 37de limbi şi vândute în 85 de ţări în mai mult de 40 de milioane deexemplare. E firesc, prin urmare, să atragă atenţia cu aceastătraducere apărută la Editura RAO, "Clubul Camel" *).

"Clubul Camel" este primul roman dintr-o serie care îl are caerou pe un misterios Oliver Stone, cândva un formidabil agentsecret care s-a dat la fund, înscenându-şi chiar moartea, pentru ascăpa de rivalii din breaslă, care a trăit mai bine de două deceniica un homeless şi care revine în activitate când viaţapreşedintelui este din nou în pericol. Este un thriller, în mareparte politic, foarte bine realizat, centrat pe ideea unui complotdirijat spre Casa Albă. Clubul Camel este format din patru bătuţide soartă, asemenea lui Stone, excentrici, care trăiesc laperiferia capitalei Washington, toţi însă bărbaţi extrem deinteligenţi, care studiază varii teorii ale conspiraţiei şi sestrăduiesc să intrepreteze declaraţiile oficialilor americani,bănuind, chiar fiind convinşi că în spatele vorbelor goale şi alimbajului de lemn se ascund secrete importante. Cei patru suntcapabili încă de acţiune, în ciuda vârstei înaintate şi ajungmartorii unui asasinat, ulterior vânaţi şi vânători totodată.Conspiraţia pe care o descoperă ei se întinde până la cele maiînalte niveluri. Fireşte, romanul fiind un thriller, nu vomdezvălui mai mult din acţiune. Cei patru găsesc un ajutor pentruacţiunea lor în agentul secret Alex Ford, care ajunge să luptepentru a-şi salva slujba, iubita şi în cele din urmă viaţa.

Un roman care se citeşte pe nerăsuflate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO