Ziarul de Duminică

Prinţesa/ de Ziarul de duminică

Prinţesa/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

15.04.2016, 00:02 57

Thilo Wydra

Grace. Biografia

Editura RAO

„Odată cu moartea lui Grace Kelly s-a născut un mit – mitul unei femei care a avut  mai multe roluri şi a trăit mai multe vieţi. Viaţa ei poate fi împărţită în două jumătăţi a câte douăzeci şi şase de ani, fiecare dominată de nepotrivirea involuntară între aparenţă şi realitate. (...) Mai presus de toate, Grace Kelly era o femeie cu o personalitate complexă, de o ambivalenţă mai presus de orice îndoială. Calităţile întruchipate de Grace Kelly – o atitudine consecventă, o înfăţişare exterioară fără cusur, uneori glacială, alteori de o puternică sensibilitate şi căldură – oferă până azi o paletă largă de identificare pentru milioane de oameni. Nu degeaba mulţi producători de ceasuri de lux, bijuterii şi stilouri de preţ se folosesc de chipul ei pentru a-şi face publicitate.”

Cartea e un tribut adus lui Grace Kelly, actriţă de succes, câştigătoare a unui premiu Oscar, devenită prinţesă prin căsătoria cu prinţul Rainier al III-lea de Monaco. Conţine un interviu, în exclusivitate, cu prinţul Albert al II-lea de Monaco.

„Thilo Wydra şi-a scris cartea făcând cercetări aprofundate, discutând cu martori şi contemporani. Biografia cuprinzătoare risipeşte multe stereotipuri şi o prezintă pe Grace Kelly aşa cum era în realitate.”

Cinefilii vor avea ocazia de a privi în interiorul lumii hollywoodiene din anii 50 pentru a descoperi portretul cald şi generos al aceleia care a fost mai mult decât un chip frumos pe ecran.

De o frumuseţe strălucitoare şi o eleganţă clasică, renumită pentru bunul gust fără cusur, Grace Kelly, prinţesă de Monaco, inspiră în continuare femeile din lumea întreagă. Acum mai bine de trei decenii, în anul 1982, murea într-un accident care a stârnit multe controverse fiind şi astăzi comentat. Actriţa preferată a lui Hitchcock a avut o viaţă în care evenimentele fericite şi cele tragice s-au succedat, având un impact emoţional mondial, cu recorduri de audienţă mediatică.

Biografia propusă de Thilo Wydra ne prezintă o femeie care, dincolo de rafinamentul vieţii princiare, a fost un om fragil dar extrem de dedicat şi hotărât. Pentru scrierea acestei cărţi, au fost scoase la iveală documente din arhivele familiilor Kelly şi Grimaldi. Autorul a luat legătura cu protagonişti ai poveştii, a străbătut traseele filmice şi biografice, deseori întrepătrunse, ale prinţesei Grace.

„Thilo Wydra scrie despre viaţa unei femei ale cărei eleganţă şi frumuseţe fascinează şi astăzi milioane de oameni.”  perlentaucher.de / Das KulturMagazin

Thilo Wydra este un jurnalist şi scriitor german. A făcut studii de comparatistică, germanistică, istoria artei şi teorie cinematografică la universităţile din Mainz şi Dijon. Publică frecvent în Der Tagesspiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung şi în alte cotidiane germane. A scris mai multe monografii şi biografii dedicate domeniului cinematografic, printre altele Romy Schneider. Leben – Werk – Wirkung(2008), Alfred Hitchcock. Leben – Werk – Wirkung(2010) şi Ingrid Bergman. Ein Leben (2016). Cartea despre Grace Kelly a fost dublată de un documentar Die zwei Leben der Grace Kelly pentru canalul TV ZDF History (2012).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO