Ziarul de Duminică

Romane poliţiste de vârf/ de Ziarul de duminică

galerie foto

galerie foto

27.03.2014, 23:58 102

Anne Holt – Fericiţi cei însetaţi. Traducere din limba engleză de Cristina Jinga. Al doilea roman din seria Hanne Wilhelmsen. „Inspectorul de poliţie Hanne Wilhelmsen este chemată la o macabră scenă a crimei de la periferia oraşului. Un şopron abandonat e scăldat în sânge. Pe un perete, un număr din opt cifre însângerate. Nu există niciun cadavru. Atunci când mai multe numere însângerate sunt găsite în locuri izolate prin tot oraşul, colegul Hannei, Hâkon Sand, face o descoperire surprinzătoare: acestea corespund numerelor de dosar ale străinilor imigranţi. Toate aparţin unor femei dispărute. E posibil ca un criminal în serie să bântuie pe străzile din Oslo? Şi cum se face că acesta are acces la anumite date? Pe măsură ce pistele se ramifică, victima unui cumplit caz nerezolvat de viol şi tatăl ei se hotărăsc să-şi facă singuri dreptate. Hanne şi Hâkon descoperă curând că nu sunt singurii care-l vânează pe ucigaş.”
 

A. J. Kazinski – Somnul şi moartea. Traducere din limba franceză şi note de Doru Mareş.A. J. Kazinski este pseudonimul sub care semnează Anders Rønnow Klarlund şi Jacob Weinreich. La Editura Trei a apărut, în 2012, romanul lor de debut, Ultimul om bun. „Într-o noapte, la Copenhaga, o femeie cu un mesaj enigmatic scris pe mână se aruncă de pe un pod. Deşi a fost chemat Niels Bentzon, negociatorul poliţiei din Copenhaga, acesta nu a reuşit s-o convingă pe femeie să renunţe la gestul său. Niels va descoperi că victima nu era doar o simplă femeie labilă psihic care s-a sinucis, ci o prim-balerină la Teatrul Regal, care dispăruse de două zile. În timp ce oraşul e sufocat de caniculă, ancheta cunoaşte noi răsturnări de situaţie în clipa în care autopsia dezvăluie că femeia fusese deja înecată şi resuscitată înainte să se arunce de pe pod. Atunci când ajunge în sânul unei societăţi secrete care practică moartea clinică, Niels Bentzon descoperă că se află pe urmele unui criminal misterios şi foarte meticulos...”
 

Liza Marklund Pe viaţă. Traducere din limba engleză de Dina Litzica. Un nou thriller, al şaptelea, din seria Annika Bengtzon. „Nina Hoffman este poliţista aflată cel mai aproape de clădirea elegantă din Stockholm unde se aud focuri de armă. Intervine prompt pentru a-l găsi pe poliţistul David Lindhom împuşcat în patul său. Julia, soţia lui David, e în stare de şoc. Tot ce poate spune este că o femeie i-a răpit băiatul. Când toate dovezile arată spre Julia ca fiind principala suspectă, intră în scenă reportera Annika Bengzton. Cu cât ancheta avansează, cu atât mai evidentă pare nevinovăţia Juliei, însă nimeni nu o crede pe Annika şi se fac presiuni pentru ca moartea lui David să fie răzbunată. Însă curajoasa reporteră nu se dă bătută, angajându-se într-o misiune tenace de aflare a vinovatului.”

 

Camilla Lackberg – Paznicul farului. Traducere din suedeză de Gabriella Eftimie. Cu cel mai recent roman al ei, Camilla Läckberg demonstrează din nou că este unul dintre cei mai buni autori suedezi de astăzi. Romanul este continuarea mult aşteptată a seriei Fjällbacka şi a înregistrat vânzări spectaculoase. „Ne întâlnim din nou cu inspectorul de poliţie Patrick Hedström, care s-a întors la birou după o lungă pauză, în care a încercat să-şi refacă forţele şi să aibă grijă de gemenii săi născuţi prematur. La secţie îl aşteaptă o nouă anchetă. Mats Sverin, directorul financiar al consiliului local, o persoană mult îndrăgită, a fost găsit mort în apartamentul său, cu un glonţ în ceafă. Împreună cu colegii săi, Patrik începe să cerceteze viaţa victimei, care avea mai multe secrete decât şi-ar fi putut imagina cineva. Secrete întunecate se găsesc peste tot chiar şi insula Grâskär din vecinătatea orăşelului este un loc despre care au circulat întotdeauna cele mai sinistre zvonuri. Locuitorii spun că insula este bântuită de spiritele celor moţi care vor să le spună ceva celor vii...”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO