Ziarul de Duminică

Secretul companiilor care debordează de energie şi inovaţie

Secretul companiilor care debordează de energie şi inovaţie
05.08.2010, 23:38 27

Lynda Gratton
Puncte fierbinţi
Editura Publica

Punctele Fierbinţi sunt o marcă a companiilor de succes. Suntlocuri şi momente în care se lucrează în echipă, caracterizate prininovaţie, productivitate şi entuziasm. Punctele Fierbinţi pot filocuri de muncă, echipe, departamente, companii, fabrici,coridoare, cantine, conferinţe - locuri în care oamenii conlucreazăcreativ. Autoarea descrie cele patru calităţi determinante pe caretrebuie să le posede o cultură organizaţională pentru a susţineapariţia Punctelor Fierbinţi. Analizează măsurile pe care lideriile pot lua pentru a le încuraja şi arată cum se ajunge, prin ele,la soluţii pentru rezolvarea problemelor dificile, pentrudezvoltarea unor produse mai bune şi pentru a oferi servicii deînaltă calitate. Într-o perioadă în care graniţele tradiţionale aleorganizaţiei devin bariere în calea progresului, Gratton ne explicăce putem face chiar acum pentru a creşte probabilitatea apariţieide Puncte Fierbinţi în orice organizaţie. Traducere din engleză deRaluca Cimpoiaşu.

"Lynda Gratton ne oferă perspective creative privindmodalităţile de impulsionare şi umanizare a organizaţiilor. PuncteFierbinţi este un manual al utilizatorului pentru organizaţiaviitorului. Combină magistral teoria cu sfatul practic." (DaveUlrich, profesor la Ross School of Business şi la University ofMichigan)
"În contextul economiei globalizate, pentru a putea concura trebuiesă colaborezi. Puncte Fierbinţi este un ghid practic şi detaliat alnoii lumi cooperative." (Laura Tyson, profesor la BerkeleyUniversity)
"Companiile de succes mustesc de energie şi inovaţie. În aceastăcarte incitantă, care te pune pe gânduri, doamna profesor Grattonne arată cât de important este acest lucru şi cum ceva atât deeteric poate fi înţeles şi se poate acţiona asupra lui cu rigoare."(Gary Hamel, profesor, autorul bestsellerului "În fruntearevoluţiei")

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO