Analiză

Afacerea pornită de Boc bate multinaţionalele la Cluj: supercantinele primăriei. 4 lei ciorba, 5 lei grătarul

Afacerea pornită de Boc bate multinaţionalele la Cluj: supercantinele primăriei. 4 lei ciorba, 5 lei grătarul

Autor: Gândul

18.02.2011, 15:40 120

Ce-i trebuie unui restaurant "împinge tava" ca să spargă piaţa?Un vad, un bucatar talentat, un manager inteligent şi preţuri mici.Localul de pe Memorandumului 10 din Cluj-Napoca, aparţinândprimăriei, le are pe toate. Nu degeaba stau la coadă de două zile,de când s-a deschis, zeci de clujeni, scrie Gândul.

Totul a început prin două mii patru, când Emil Boc era primar şia deschis un bufet de incintă, pentru angajaţi.

L-au ocupat rapid jurnaliştii, atraşi de preţuri, apoisalariaţii firmelor din centru, care goleau galantarul în douăceasuri. Ce şi-a spus primarul? E musai o extindere! Şi a investitîn modernizarea vechii cantine "a Sfatului": mai multe mese, maimulte tăvi, mai multe feluri de mâncare, ustensile de bucătărieclasa întâi. Şi aceleaşi preţuri mici.

A urmat o "împinge tava" în cartierul Someşeni, o cafenea laBastionul Croitorilor, şi acum, restaurantul "Memo 10", în buriculoraşului. Tot cu tăvi, dar cu ştaif, pentru că urmaşul actualuluipremier, Sorin Apostu, se respectă. A "furat" un director de la omultinaţională din domeniul industriei alimentare, a angajat unarchitect, o firmă care să dea cu var, să refacă instalaţiile, săpună aer condiţionat şi să instaleze mobilier nou din inox, başcasistem de supraveghere video, şi gata. Citiţi despre afacerea pornită de Emil Bocla Cluj şi meniurile oferite pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO