Austria

Austriecii, în liga mare a investitorilor străini din România

Austriecii, în liga mare a investitorilor străini din România

Autor: Andreea Neferu

26.10.2012, 00:07 1187

Austriecii se numără printre cei mai importanţi investitori din economia românească, peste 6.000 de firme cu capital austriac fiind prezente pe piaţa locală cu circa 100.000 de angajaţi. Valoarea totală a investiţiilor pe care aceste companii le-au realizat în România se ridică la 10 miliarde de euro.

De altfel, cea mai mare firmă care activează pe plan local, OMV Petrom, cu afaceri de 5,3 miliarde de euro la nivel de grup anul trecut, are capital majoritar austriac.

Totodată, austriecii au bifat aproape toate sectoarele importante din România, fiind prezenţi, spre exemplu, în industrii precum cea bancară (prin bănci precum BCR sau Raiffeisen), a lemnului (Holzindustrie Schweighofer, Kronospan, Egger ), auto (Porsche Holding), imobiliare (Immofinanz, CA Immo) sau construcţii (Alpine, Strabag). Totodată, austriecii se numără printre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, valoarea cumulată a exporturilor şi importurilor în relaţia între cele două ţări ridicându-se la circa 3 miliade de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO