Auto

10% din modelele VW Passat vandute vor fi BlueMotion

10% din modelele VW Passat vandute vor fi BlueMotion
25.09.2007, 19:13 26

"Estimam ca versiunea BlueMotion (foto) - motorizari diesel ce respecta normele Euro 5, n.red. - sa reprezinte aproximativ 10% din vanzarile modelului Volkswagen Passat. Nu ne asteptam la volume impresionante, dar noua versiune va avea un cuvant greu de spus pe piata automobilelor ecologice", a declarat Brent Valmar, presedintele Porsche Romania, importatorul oficial pe piata locala a marcilor Grupului VW-Audi si Porsche.
Versiunile BlueMotion, disponibile incepand cu saptamana aceasta pentru modelul de clasa mica VW Polo si cel de segment mediu, VW Passat, reprezinta modele echipate cu motorizari diesel si filtru de particule care, datorita consumului redus, permit atingerea unui nivel al emisiilor de dioxid de carbon de pana la 99 g/km (in cazul lui Polo BlueMotion).
Passat BlueMotion este echipat cu un motor diesel de
1,9 litri si 105 CP, care datorita unui consum mediu de 5,1 litri/ 100 km, atinge un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de 136 g/km (cu 15 g/km mai putin ca versiunea standard). Pentru a imbunatati consumul, VW a efectuat modificari asupra aerodinamicii modelului si a anvelopelor, concepute special pentru a oferi o rezistenta cat mai mica la inaintare. In plus, cutia de viteze a fost modificata, rapoartele treptelor trei, patru si cinci fiind optimizate, iar computerul de bord indica treapta de viteza in care se poate obtine cel mai scazut consum. Pretul unui Passat BlueMotion porneste de la 18.400 de euro, fara TVA, in cazul modelului Sedan, si de la 19.400 de euro pentru Variant. Diferenta de pret fata de versiunea standard este de 400 de euro, potrivt importatorului. "Limita superioara a diferentei acceptate de majoritatea clientilor pentru un automobil mai putin poluant este de 3.000 de euro. In cazul hibridelor diferenta este mai mare", a subliniat Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania.
Gama BlueMotion disponibila pe piata locala este completata de Polo. Acesta este echipat cu un motor diesel de 1,4 litri, care dezvolta 80 CP. Consumul mediu de carburant inregistrat de acest motor este de 3,9 litri/100 km, in timp ce emisiile de dioxid de carbon de 99 g/ km. In prezent, cel mai mic nivel al emisiilor de CO2 inregistrat de un autoturism este cel de 88 g/ km, al modelului smart fortwo, cu motor diesel cdi de 0,8 litri, dar care spre deosebire de Polo dispune de numai doua locuri. Cele doua hibride comercializate pe piata locala (in afara celor marca Lexus, care se adreseaza segmentului premium), Toyota Prius, respectiv Honda Civic Hybrid au un nivel al emisiilor de CO2 de 104 g/km, respectiv 109 g/km, in conditiile in care acestea fac parte din segmentul compact-mediu.
Versiunile BlueMotion vor fi disponibile pana la sfarsitul anului si pe modelele Golf, Golf Plus si Jetta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO