Auto

A început “dezgheţul” în industria auto europeană: Ce constructori anunţă reluarea producţiei şi care continuă să ţină lacătul pe uşă

A început “dezgheţul” în industria auto...

Autor: Bogdan Alecu

16.04.2020, 11:13 2828

La nivel local, atât Dacia cât şi Ford au anunţat oficial că vor demara producţia în data de 4 mai, iar în Europa primul constructor care a reluat producţia a fost KIA în Slovacia la începutul săptămânii trecute, în timp ce Hyundai în Cehia a demarat săptămâna aceasta.

Tot pe 4 mai ar putea reporni activitatea şi cei de la BMW la uzinele din Munchen, Dingolfing, Regensburg şi Leipzig, în timp ce în prezent constructorul continuă să opererze două fabrici de componente, ambele în Germania. De asemenea, producţia din Marea Britanie, de MINI şi Rolls-Royce ar putea fi reluată tot în data de 4 mai, potrivit Automotive News Europe. 

Grupul Daimler, care produce Mercedes-Benz va relua producţia de motoare din Germania la începutul săptămânii viitoare, odată cu producţia de camioane şi autocare. Producţia de maşini ar trebui reluată peste două săptămâni, în data de 28 aprilie. Primele uzine Daimler care vor reporni producţia sunt cele din Franţa şi Ungaria, la începutul săptămânii viitoare.

Fiat va relua producţia în Italia tot în data de 4 mai, după ce guvernul italian a extins perioada de carantină. În Polonia, la uzina din Tychy, Fiat ca relua producţia săptămâna viitoare, iar cea din Serbia va porni luni, 20 aprilie, la fel ca cea din Turcia.

Jaguar-Land Rover are în plan să reia producţia din UK tot săptămâna viitoare, în data de 20 aprilie, în timp ce Nissan în UK va reporni la o săptămână după.

Renault a repornit deja producţia de maşini în Portugalia, în timp ce în Rusia aceasta a fost reluată încă din această săptămână. Pentru uzinele din Franţa nu există încă niciun anunţ, în condiţiile în care preşedintele Macron a anunţat extinderea perioadei de carantină până la începutul lunii mai.

Toyota va reponi producţia în Franţa tot de săptămâna viitoare, în timp ce activitatea din Turcia şi Marea Britanie va fi reluată pe 4 mai.

Grupul Volkswagen a reluat deja o parte din activitate.

Audi spre exemplu, a repornit producţia de motoare din Ungaria încă de acum două zile, în timp ce restul uzinelor mărcii vor reporni luni, mai puţin cea din Ingolstadt, care va relua activitatea pe 27 aprilie.

Tot săptămâna viitoare ar trebui ca Bentley să reia producţia în Marea Britanie, la fel ca Porsche. Seat a oprit momentan toată producţia, fără a exista vreun orizont de timp. în timp ce Skoda are în plan reluarea activităţii tot pe 27 aprilie, în timp ce uzinele mărcii VW vor relua activitatea în Europa pe 20 aprilie.

Volvo de asemenea a reluat producţia în Suedia - întâi de componente, pentru ca de săptămâna viitoare sa reia producţia de automobile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO