Auto

Atenţie, şoferi: CNAIR anunţă începerea lucrărilor de punere în ordine a autostrăzilor şi drumurilor naţionale

Atenţie, şoferi: CNAIR anunţă începerea lucrărilor...

Autor: Alexandru Nanu

08.04.2021, 09:21 47276

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, în perioada 01.04.2021 –– 30.06.2021, execută lucrările de punere în ordine a reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale principale cu un volum de trafic ridicat, conform unui comunicat recent publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit comunicatului CNAIR, lista lucrărilor aferente autostrăzilor şi drumurilor naţionale pe care se efectuează lucrările de punere în ordine este următoare:

1. Pentru autostrăzi:

- plombări gropi (85 km),

- colmatări fisuri şi crapături la îmbrăcăminţi asflatice (424 km),

- decolmatări şi desfundări şanţuri şi rigole (98 km).

2. Pentru drumurile naţionale:

- plombări gropi (880 km),

- repararea suprafeţelor burduşite (23 km),

- colmatări fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asfaltice (658 km).

Lucrările de punere în ordine se vor desfăşura până la sfârşitul lunii iunie.

“Menţionăm că lucrările de punere în ordine constau şi în acţiuni, precum badijonări pe suprafeţe poroase, colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici, aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast etc., îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire, decolmatări şi desfundări şanţuri şi rigole, defrişări plantaţii pe zonă şi în spaţiile verzi”, menţionează CNAIR în comunicat.

“Reamintim că în perioada martie – aprilie drumarii de la CNAIR au efectuat revizii tehnice pe drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrare, în vederea realizării programului de punere în ordine a acestora”, transmite CNAIR.

Inspecţiile sunt efectuate pentru evaluarea stării tehnice a infrastructurii rutiere în vederea remedierii cât mai urgente a degradărilor apărute pe partea carosabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO