Auto

Audi RS6 si-a depasit obiectivul

10.11.2004, 00:00 12

Fabrica Quattro GmbH din Neckarsulm a produs ultimul din cele 8.081 de modele Audi RS6, masina rezultata din combinatia dintre motorul Biturbo, tractiunea integrala quattro si caroseria spatioasa.



Audi RS6 este echipat astfel cu un motor de 4,2 litri care dezvolta o putere maxima de 450 cai-putere, si ofera un cuplu de 560 Nm la 1.950 de turatii pe minut. In plus modelul este echipat cu un sasiu cu amortizare variabila ce micsoreaza Inclinatia laterala In curbe, fara sa se piarda din confort.



Modelul a fost lansat in luna mai a anului 2002, cand Audi a considerat ca este nevoie de un model care sa combine utilitatea si confortul oferit de modelele spatioase A6 si A6 Avant cu performantele dinamice si comportamentul unei masini sport de Inalta clasa.



RS6 este rezultatul unei dezvoltari comune a quattro GmbH si AUDI AG. Acesta este produs ca limuzina si break (denumita Avant) In Neckarsulmer de catre Audi si quattro GmbH. Din uzinele quattro GmbH din Neckarsulm au iesit In medie zilnic 30 de masini RS6 cu montajul final si finisajul manual.



In prima faza au fost planificate 6.000 de automobile, dar conform declaratiei lui Werner Frowein, directorul quattro GmbH, "cererea a depasit pana si cele mai optimiste asteptari", ceea ce a facut ca numarul total al masinilor produse sa depaseasca 8.081 de unitati.



In luna aprilie a acestui an quattro GmbH a lansat si varianta sport Audi RS6 plus, adica o editie limitata la 999 de automobile, al carei motor dezvolta 480 de cai-putere, cu 30 mai mult decat modelul de serie Audi RS6. In toamna anului urmator quattro GmbH va Incepe productia de serie pentru noul RS4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO