Auto

Automobilul electric Nissan Leaf este Maşina Anului 2011 în Europa. Duster se clasează pe ultimul loc - VEDEŢI AICI TOPUL

1. Nissan Leaf

Maşina anului 2011 - Top

Autor: Bogdan Alecu

29.11.2010, 14:00 50

În premieră, titlul de Maşina Anului în Europa a fost decernatanul acesta unui model electric - Nissan Leaf, primul automobil deserie cu propulsie electrică lansat deja pe pieţele Europei deVest, SUA şi Japonia. Primul automobil cu motor electric care acâştigat în premieră titlul a fost Toyota Prius în 2005, dar înacest caz fiind vorba de un hibrid.

Dacia Duster, primul model al constructorului autohton care secalifică în finala Car of the Year s-a clasat pe locul şapte, fiinddepăşit de Alfa Romeo Giulietta, Opel Meriva, Ford C-Max, CitroenC3, Volvo S60.

Anul trecut titlul de "Maşina Anului în Europa" a fost primit deVolkswagen Polo.

Juriul care desemnează Maşina Anului 2011 în Europa este formatdin 59 de membri din 23 de ţări europene. Reprezentarea naţională afiecarei ţări este proporţională cu mărimea pieţei auto şi cudimensiunea industriei auto din ţara respectivă. Astfel, Germania,Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania au câte şase membri. Înjuriul COTY România este reprezentată de jurnalistul român DanVardie. Vedeţi o galerie foto cu topul maşinilor care au concurat pentru"Maşina Anului în Europa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO