Auto

BMW lansează cel mai puternic Seria 1 Coupe – M Coupe

BMW lansează cel mai puternic Seria 1 Coupe – M Coupe

Seria 1 Coupe

Autor: Bogdan Alecu

12.12.2010, 15:26 57

Gama modelului compact al constructorului bavarez este acumcompletă odată cu lansarea lui Seria 1 M Coupe - avem două versiunihatchback, cu trei şi cinci uşi, cabrio şi coupe. Acum, a fostlansată versiunea M a acesteia, cea mai puternică dar şi cea maisportivă dintre toate.

La exterior Seria 1 M se deosebeşte de un Coupe obişnuitprintr-un spoiler frontal cu prize de aer de mari dimensiuni,similare cu cele de pe M3 şi desigur fără proiectoare, o lăţime maimare cu 53 mm datorită aripilor evazate şi inserţii ce poartăsemnătura Motorsport.

Sub capota noului M se află motorul cu şase cilindri în liniebi-turbo de 3,0 litri care se regăseşte şi pe Z4 sDrive35is caredezvoltă 335 CP la 7.000 rpm şi 450 Nm între 1.500 şi 4.500 rpm,cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, momentannefiind disponibilă şi una automată. În ceeea ce priveşteperformanţele dinamice, M Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h în4,9 secunde şi poate atinge o viteză de 250 km/h, aceasta fiindlimitată electronic.

La nivel tehnic unele din elementele suspensiei au fost preluatede la M3, iar directia este Servotronic. În plus, la interior aapărut butonul M Drive pe volan, care odată apăsat oferă un răspunsmai prompt la apăsarea pedalei de acceleraţie.

Pe piaţa locală noul M va fi disponibil începând cu trimestruldoi al anului viitor, preţul acestuia urmând a fi comunicatulterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO