Companii

Ce soluţii găsesc companiile la lipsa de personal? Firmele îşi pregătesc pe cont propriu viitorii angajaţi

Ce soluţii găsesc companiile la lipsa de personal?...

Autor: Georgiana Mihalache

09.05.2024, 00:07 239

Resursa umană tot mai greu de găsit determină com­paniile să caute soluţii practice pentru a atrage forţă de muncă şi a pregăti posibilii angajaţi chiar la sediul firmelor.

Astfel au procedat businessuri mari din domeniul producţiei de medicamente, cum sunt Terapia Cluj, Zentiva Bucureşti şi Antibiotice Iaşi, din automotive, cum sunt germanii de la Bosch, sau din HoReCa – restaurantele de fast-food Spartan.

„Tocmai să rezolvăm problema noastră cu recrutarea şi personalul calificat, am început o şcoală de management intern, să ne pregătim managerii asistenţi, managerii, business consultanţii. Le facem cursuri personalizate şi aplicate, unde să îmbinăm noţiunile teoretice de management cu partea aplicată din Spartan. E o şcoală de calificare“, spunea recent în cadrul emisiunii ZF Live Gabriel Melniciuc, CEO al lanţului de restaurante Spartan. În cadrul companiei lucrează circa 500 de angajaţi.

În cazul unor domenii cu un grad mare de specializare, aşa cum este industria farma, tinerii capătă experienţă practică în fabrici, dar şi teoretică, în clasele de învăţământ dual sprijinite chiar de companii.

Germanii de la Bosch au propria şcoală duală şi un centru de training în Cluj unde sunt ateliere mecanice, laboratoare de electronică şi linii automatizate pentru tinerii care vor să lucreze industria soluţiilor de mobilitate.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro