Auto

Carosabil uscat pe principalele şosele, ceaţă în Brăila. Restricţii de circulaţie valabile

Carosabil uscat pe principalele şosele, ceaţă în...

Autor: Andreea Tobias

11.02.2023, 06:52 232

Centrul Infotrafic a transmis, sâmbătă, că pe principalele şoseleale ţării se circulă pe un carosabil preponderent uscat, fără precipitaţii şi cu vizibilitate bună, iar pe mai multe drumuri din judeţul Brăila este semnalată ceaţă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile.

Pe principalele şosele, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti, A4 Ovidiu – Agigea şi DN 1 Ploieşti-Braşov, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, fără precipitaţii şi cu vizibilitate bună.

Este semnalată ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din judeţul Brăila.

Restricţii de circulaţie ca urmare a lucrărilor la partea carosabilă:

- judeţul Prahova, pe DN1 Ploieşti-Braşov, la kilometrul 99+050 de metri, în afara localităţii Breaza, pe sensul de mers către Ploieşti, judeţul Prahova, se efectuează lucrări de reparaţii a carosabilului, întrucât terasamentul drumului s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri. Din acest motiv, banda nr. 1 este restricţionată până la remedierea situaţiei.

De asemenea, s-a închis circulaţia pentru o perioada de 30 de zile, pe autostrada A10, pe sensul Sebeş către Turda, între kilometrii 15+700 metri - 16+800 metri, cu devierea traficului prin breteaua 3 de la nodul rutier Alba Iulia Nord şi revenirea pe autostrada pe breteaua 4, la km. 16+800 de metri. Restricţia este impusă pentru efectuarea lucrărilor de forare şi colectarea apelor subterane din zonă.

De asemenea, a fost restricţionată circulaţia pe o cale pe DN 2A Lumina - Constanţa, la kilometrul 196, pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a Podului Ovidiu. Traficul se va desfăşura pe cealaltă cale, în ambele direcţii, pe câte o bandă pe sens, restricţiile fiind menţinute până la finalul lunii mai 2023.

Pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, tronsonul kilometric 246+670 metri - 246+870 metri, în zona localităţii Boiţa, judeţul Sibiu, se efectuează lucrări de stabilizare taluz, pe sensul de mers către Sibiu. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe sensul de mers către Râmnicu Vâlcea, alternativ, prin semafoare. Se estimează finalizarea lucrărilor la sfârşitul lunii februarie 2023.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!”, transmite Infotrafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO