Auto

Cât creşte consumul de combustibil dacă ai pneuri dezumflate

Cât creşte consumul de combustibil dacă ai pneuri dezumflate

Autor: Oraan Mărculescu

21.04.2011, 11:14 148

Cât de important este să ai pneurile umflate la presiuneanominală? Extrem de important, din cauza mai multor aspecte:securitatea rutieră e mai bună, consumul de combustibil e redus,iar uzura pneurilor este în limite normale. Totuşi, majoritateacovârşitoare a şoferilor din Europa nu acordă atenţie acestui"detaliu": presiunea în pneuri.

În 2010, în urma controlului efectuat pe mai mult de 38.000 demaşini din 9 ţări europene , cei de la Bridgestone au realizat unstudiu referitor la consecinţele utilizării maşinii cu pneuridezumflate. Pe lângă creşterea riscului de producere a accidentelorşi uzura prematură a pneurilor, o implicaţie foarte importantă ţinede creşterea consumului de carburant.

Astfel, în 2010 s-a ajuns la concluzia că 71% dintre şoferiieuropeni conduc maşini având pneurile umflate sub limita normalăsau chiar dezumflate. Prin urmare, s-a calculat că, doar anultrecut, au fost consumaţi peste 2 miliarde de litri de carburantdegeaba, iar emisiile de CO2 au fost cu 4,8 milioane de tone maimulte decât dacă pneurile ar fi fost umflate la presiunea nominală.Ceea ce înseamnă aproape 2 g/km emisii CO2 pentru fiecare maşinădin Europa. Citiţi mai multe pe www.promotor.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO