Auto

Cea mai bună vară pentru Ferrari

Cea mai bună vară pentru Ferrari

Modelul FF, cel mai scump Ferrari vândut în acest an

Autor: Bogdan Alecu

03.09.2012, 00:08 456

Distribuirea dividendelor din iunie de către com­panii către acţionari, dar şi lansările de noi modele au de­terminat triplarea numărului de automobile Ferrari înmatriculate în vară faţă de primele trei luni ale anului.

Şapte Ferrari au fost înmatriculate în România în iunie, iulie şi în primele două săptămâni ale lunii august, potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Con­du­cere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), faţă de două în primele cinci luni ale acestui an. În vara anului trecut s-au înmatriculat tot şapte auto­mobile Ferrari, dar până la finele lunii august, în timp ce în acelaşi in­ter­val din 2010 doar trei maşini au fost în­matriculate. Cel mai scump model Ferrari livrat în acest an este modelul FF, cu un preţ de pornire de peste 250.000 de euro.

"Sunt mai multe explicaţii pentru «avalanşa» de înmatriculări în lunile de vară. Una dintre acestea ar fi accesul la dividende în condiţiile în care la mai multe companii are loc după 1 iunie. Ar mai fi chiar modali­tatea de folosire a maşinilor, clienţii de la noi preferând lunile de vară pentru ieşiri, excursii, zile de circuit, concedii şi multe achiziţii se fac cu câteva luni în urmă pentru a le primi atunci când au mai mult timp liber", a spus Lucian Şonea, marketing manager al Forza Rossa, importatorul Ferrari şi Lotus pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO