Auto

Cu alt nume, noul Matiz ataca vechiul Matiz

15.06.2005, 18:50 59

General Motors Romånia, reprezentantul pe piata locala al producatorului american, va lansa oficial saptamåna viitoare modelul Chevrolet Spark, in fapt a treia generatie a modelului din clasa mini Daewoo Matiz.

Cu un pret de pornire de 5.176 de euro (fara taxe), noul model va intra in lupta directa cu actualul model Daewoo Matiz, fabricat de Daewoo Craiova si care a reprezentat in ultimii ani principalul motiv pentru care fabrica de la Craiova a supravietuit pe piata.

a??Vrem sa vindem 1.000 de unitati din noul model Spark påna la sfårsitul acestui ana??, a declarat pentru ZF Cristian Oltean, directorul de marketing si relatii publice al reprezentantei pentru Romånia a General Motors Southeast Europe.

El spune ca 70% sau 80% din vånzari vor fi realizate de modelele din gama ieftina, echipate cu motor de 0,8 litri. Practic, aceste modele intra in concurenta directa cu DaewooMatiz, modelul fabricat la Craiova avånd un pret de pornire de 5.300 de euro (cu toate taxele incluse insa).

Daewoo Automobile Craiova a våndut anul trecut peste 27.000 de autoturisme, cea mai mare parte fiind reprezentata de modelul Daewoo Matiz.

Confruntarea dintre doua generatii diferite ale aceluiasi model nu este o premiera pe piata romåneasca.

Salonul auto de la Bucuresti din urma cu doi ani a reprezentat prima confruntare de pe piata locala intre a??noul Daewooa?? (modelele produse de catre compania GMDAT, rezultata in urma preluarii de catre General Motors a unora dintre fabricile Daewoo Motor) si a??fostul Daewooa?? (masini produse de enitatile ramase in afara acestui contract, cum este cazul fabricii de la Craiova).

La momentul respectiv doua dintre standurile expozantilor gazduiau modele care aveau acelasi nume.

Daewoo Autmobile Craiova expunea, printre alte modele, Daewoo Nubira, adica a doua generatie a modelului dezvoltat in urma cu mai multi ani de producatorul coreean, in timp ce General Motors Romånia adusese in premiera Chevorlet Nubira (a treia generatie a acestui model).

GM DAT a decis sa foloseasca pentru prima data la salonul de la Bucuresti numele de marca Chevrolet pentru modelele sale in locul Daewoo, masura fiind initial decisa doar pentru Europa de Est. Ulterior, GM DAT a extins decizia la nivelul intregii Europe, brandul Daewoo fiind abandonat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO