Auto

Cum arată cel mai lung autobuz din lume - GALERIE FOTO

Cum arată cel mai lung autobuz din lume

Cum arată cel mai lung autobuz din lume

Autor: Cătălina Butan

09.09.2012, 14:41 9714

Cercetătorii din cadrul Institului pentru Trafic şi Sisteme de Infrastructură Fraunhofer au creat cel mai lung autobuz din lume, "AutoTram Extra Grand", informează Daily Mail.

Cu o lungime de aproximativ 30,7 metri şi o capacitate de 256 de persoane, autobuzul a fost pus în circulaţie în această săptămână în oraşul german, Dresda, în cadrul serviciilor de transport public.

Autobuzul are capacitatea unui tramvai şi manevrabilitatea unui autobuz, şi este propulsat de un motor hibrid care porneşte atunci când bateriile electrice se epuizează, încărcându-le din mers. Dotat cu un sistem de direcţie computerizat, autbozul poate fi condus şi de către şoferii care nu au o licenţă specială pentru autobuzele articulate foarte lungi.

Sistemul este mai avantajos din punct de vedere financiar decât un tramvai, reprezentând o variantă de luat în calcul pentru orice primărie.

Gigantul autovehicul, în valoare de 10 milioane de dolari, a fost deja comandat de oraşele chineze Shanghai şi Beijing.

Deşi este cel mai mare autobuz din lume, este depăşit de seria "New Liner" de autobuze chinezeşti la capitolul capacitate, cu 300 de locuri la o lungime de 25 de metri.

Autobuzele articulate lungi au fost interzise în Londra din 2009, pe unele trasee, din cauza multelor accidentelor provocate de către acestea. Primarul Boris Johnson a vândut 31 de autobuze articulate pe motivul că erau considerate periculoase, nesigure şi pentru că încurajau călătoriile neplătite. În 2005 au fost scoase temporar din funcţiune după ce trei dintre acestea au luat foc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO