Auto

Cum se clasează la nivel european maşinile produse în România: Dacia a devenit al doilea mare brand al Alianţei după Renault, depăşind Nissan

Cum se clasează la nivel european maşinile produse în...

Autor: Bogdan Alecu

07.02.2019, 18:30 767
♦ Anul 2018 a fost cel mai bun pentru maşinile produse în România, toate înregistrând creşteri puternice la nivel european, potrivit datelor left-lane.com ♦ La Dacia modelul Sandero a trecut în premieră pragul de 200.000 de unităţi, în creştere cu 9%.
 

Dacia a vândut anul trecut pentru prima dată peste 500.000 de maşini la nivel eu­ropean, urcând pe locul 14 în topul celor mai bine vân­dute bran­duri, potrivit datelor Jato Dy­namics. În plus, datorită avansului de 12% la 530.000 de unităţi, Dacia a depăşit în premieră vânzările Nissan, devenind astfel al doilea mare brand al Alianţei, după Renault şi înaintea japonezilor.

„Dacia şi-a reconfirmat poziţia ca generator de profit, având cea mai mare rată a vânzărilor către persoane fizice, cu excepţia brandurilor de nişă. Acest rezultat este datorat cu precădere SUV-ului Duster, care a de­ve­nit al doilea cel mai bine vândut SUV mic, fiind depăşit numai de „vărul“ Captur de la Renault“, au spus ofi­cialii Jato Dynamics. Dacia se află şi prin­tre mărcile cu cea mai mare creştere a cotei de piaţă, de la 3,04% în 2017 la 3,4% anul trecut.

Per total, Dacia este pe locul 14 în topul celor mai bine vândute mărci auto la nivel european, depăşind KIA, Nissan, Seat, dar fiind în continuare sub Fiat şi Citroën. În topul celor mai bine vândute maşini la nivel european, România este prezentă cu Sandero pe locul 11 şi Duster pe locul 17.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO