Auto

Dacia mai opreşte două zile producţia: minus 100 mil. euro în 2012

Dacia mai opreşte două zile producţia: minus 100 mil. euro în 2012

Autor: Bogdan Alecu

22.06.2012, 00:07 204

Automobile Dacia va mai opri pentru încă două zile producţia la uzina de la Mioveni, la finele acestei luni, din cau­za unor probleme de aprovizionare, crescând la şase nu­mă­rul zilelor lucrătoare din acest an în care nu produce maşini.

"Uzina Vehicule Dacia va opri fabricaţia de vehicule în zilele de 25 şi 26 iunie. Oprirea este cauzată de dificultăţi de aprovizionare în urma grevei care a avut loc la furnizorul Sealynx din Franţa. Sectoarele care nu fac parte din fabri­caţia de vehicule îşi vor adapta activitatea în funcţie de comenzi şi de acţiunile programate. În ziua de 2 iulie se va lucra normal", au declarat oficialii Direcţiei de Comunicare a Automobile Dacia. Sealynx furnizează către Dacia elemente de etanşeizare, realizate din cauciuc. Uzina a mai avut producţia oprită în zilele de 30 martie, 2 aprilie, 18 şi 19 iunie pe fondul cererilor scăzute.

Prin oprirea producţiei Dacia "pierde" aproape 8.400 de maşini, cu o valoare comercială de peste 100 mil. euro. În plus, muncitorii au pierdut deja în medie 118 lei din salariu pentru cele şase zile de şomaj tehnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO