Auto

Dacia trece pe energie regenerabilă: panouri solare vor fi instalate la Mioveni

 Automobile Dacia va instala panouri solare pe platforma de la Mioveni

Autor: Gabriel Botezatu

09.06.2011, 15:59 769

Automobile Dacia va instala pe platforma dela Mioveni sisteme de panouri solare, astfel încât compania să aibăun consum mai mic de energie convenţională, primele unităţi urmândsă fie montate peste circa doi ani, a declarat, joi, directorulexecutiv al Renault Services Roumanie, BernardSonilhac.

El a precizat că în curând vor fi stabilitedetaliile unui proiect pe această temă, care va fi prezentatautorităţilor în vederea obţinerii de subvenţii.

"Pentru acest proiect vom solicita sprijinulstatului. Sistemele de panouri solare vor fi instalate chiar dacănu vom primi subvenţii, pentru că aceste tipuri de proiecte duc întimp la importante reduceri de costuri", a spus şeful RenaultServices Roumanie, entitate din grupul Renault responsabilă cuproblemele de mediu.

Sonilhac a precizat că sistemul de panourisolare va diminua semnificativ costurile cuenergia.

Reprezentantul Renault Services Roumanie amai spus că până la finele anului 2015 Automobile Dacia va investiaproximativ şapte milioane de euro în implementarea programelor demediu.

Constructorul auto a anunţat săptămânatrecută că în ultimii zece ani a investit în proiecte de mediu 22milioane euro, consumul de energie scăzând cu74%.

Automobile Dacia a vândut anul trecut, înRomânia şi străinătate, 348.723 autovehicule, cu 12% mai multe faţăde 2009. Livrările la export au însumat peste 311.000 unităţi,principalele pieţe fiind Franţa, Germania, Italia şiSpania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO