Auto

De ce Renault a dat numele de Lodgy celui mai nou model Dacia

De ce Renault a dat numele de Lodgy celui mai nou model Dacia

Autor: Bogdan Alecu

15.11.2011, 10:18 1921

Lodgy, cel de-al şaptelea model din gama Dacia, care va fi lansat în luna Martie a anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva a primit numele prin inspiraţie de la englezescul lodging, potrivit celor de la 0-100.ro, termen care înseamnă casă şi cazare. Lodgy va dispune ca şi Logan MCV atât de o versiune cu cinci cât şi una cu şapte locuri, având ca şi Duster un preţ cu 3.000-4.000 de euro mai mic decât concurenţa.

"În spatele lui Lodgy stă termenul englezesc lodging,care înseamnă casă şi dă o idee despre potenţialul MPVului în ceea ce priveşte spaţiul", a declarat pentru 0-100.ro Eric Pasquier, directorul gamei entry. El a subliniat că modelul care va fi prezentat în martie va fi mai lung şi mai înalt decât cel de curse prezentat ieri.

"Vedeţi evoluţia normală a gamei Dacia. Am avut Sandero, Duster şi acum vine firesc Lodgy, ca o continuare logică în gama Dacia, marcă ce se doreşte a fi tot mai orientată către famiii", a spus Pasquier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO