Auto

Dodge iese cu Nitro si Avenger pe piata europeana

Dodge iese cu Nitro si Avenger pe piata europeana
04.04.2007, 18:08 38

Dodge, marca a grupului DaimlerChrysler, doreste sa se impuna pe piata auto din Europa printr-o serie de modele care se evidentiaza printr-un design tipic american, dar cu o platforma tehnica conceputa special pentru europeni: compactul Caliber, SUV-ul Nitro si sedanul Avenger.
Pentru Europa, oficialii Dodge estimeaza o crestere a vanzarilor de 10% in 2007.
Dodge Nitro a fost conceput pentru a concura in segmentul SUV-urilor compacte, dar de care doreste sa se diferentieze printr-o imagine tipica de hot-rod american.
Pentru piata din Romania s-a optat numai pentru motorizarea diesel de 2,8 litri, care furnizeaza 177 CP. Acesta poate fi cuplat fie la o transmisie manuala cu sase trepte, fie la una automata cu cinci.
Modelul va fi disponibil in doua versiuni de echipare, cea de baza ST, cu un pret de pornire de 23.445 euro fara TVA si cea de varf SLT cu un pret de 26.807 euro fara TVA. Versiunea de baza va fi disponibila numai cu transmisia manuala, in timp ce SLT, cu cea automata. In Romania DaimlerChrysler Automotive si-a propus un target de 200 unitati comercializate pana la sfarsitul acestui an. Din punctul de vedere al imaginii, Avenger se incadreaza in noua strategie de design a lui Dodge, remarcandu-se prin linii puternice si masivitate. Din punctul de vedere al dimensiunilor, Avenger se situeaza in partea superioara a segmentului mediu, avand o lungime de 4,85 m, o latime de 1,84 m si o inaltime de 1,49 m.
Dimensiunile se observa la nivelul habitaclului, acesta oferind suficient spatiu pentru a transporta cinci adulti chiar si pe distante mai lungi in conditii optime de confort. Calitatea materialelor din interior este superioara celor din Nitro, dar raman in categoria "de buget". In Romania va fi disponibila versiunea echipata cu dieselul de 2,0 litri si 140 CP de origine Volkswagen, care echipeaza si compactul Caliber. Acesta va putea fi cuplat fie la o cutie de viteze manuala, fie la una automata, ambele cu sase trepte.
Pentru Dodge Avenger, DaimlerChrysler Automotive Romania si-a propus un target de 100 de unitati comercializate in 2007. Versiunea de baza SE va avea un pret de pornire de 19.789 euro fara TVA, in timp ce echiparea de top, SXT, va costa 22.189 euro pentru versiunea cu transmisie manuala si 23.289 euro cu transmisie automata, ambele preturi fara TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO