Auto

„Există neîncredere între stat şi mediul de business. Trăim într-o economie cinică“

Autor: Cătălina Butan, Sorin Pâslaru

18.09.2013, 00:06 364
Există în economia românească o stare de neîncredere între reprezentanţii businessului şi stat care nu poate fi cu uşurinţă depăşită. Există şi un mijloc de presiune a marilor companii, în special multinaţionale, care, fără să treacă direct la presiuni, evocă de câte ori au ocazia ipoteza că părăsesc ţara, spune secretarul de stat în Ministerul Economiei Adrian Ciocănea.
 
Prezent ieri, 17 septembrie, la emisiunea de business ZF Live, difuzată de luni până vineri de la ora 12.00, Ciocănea a spus, plastic, că România experimentează o economie de piaţă foarte cinică: „Suntem într-o economie de piaţă foarte cinică în România. La întâlnirile cu noi, marile companii au spus că trebuie ele să răspundă în faţa centrului şi să convingă că aici există un potenţial de dezvoltare. Însă pe de altă parte ne-au spus că pot pleca oricând. Această «dualitate» în discurs ne face să ne punem problema încrederii pe care o au dumnealor în noi şi noi în ceea ce facem în continuare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO