Auto

Expoziţie Ferrari, cele mai frumoase maşini făcute vreodată de Pininfarina. Galerie FOTO

Ferrari SA Aperta din 2010, ultimul model supervizat de Pininfarina

Puteţi vedea AICI modelele de Ferrari proiectate de Pininfarina

Autor: Octavian Calei

17.11.2012, 10:51 1031

Producătorul auto Ferrari a deschis la sediul din Maranello o expoziţie a celor mai frumoase maşini proiectate de "maestrul" Sergio Pininfarina, în memoria acestuia, anunţă Daily Mail.

Designerul italian a murit în luna iulie 2010 la vârsta de 85 de ani. Noul showroom dedicat lui Pininfarina expune 22 de modele pentru şosele şi de curse de-a lungul a trei săli. Printre exponate se numără şi câteva rarităţi: un Ferrari 250LM câştigător Le Mans, o Formula 1 Sigma experimentală proiectată în 1960, o versiune spider a modelului Daytona, un Ferrari 275 GTB4, un concept Modulo deţinut în exclusivitate până în prezent în colecţia familiei designerului şi un "Pinin", model cu patru uşi.

"Pininfarina este probabil cea mai faimoasă casă de design cu care colaborează Ferrari, iar Sergio Pininfarina este responsabil pentru unele dintre cele mai dezirabile modele. A fost un om foarte important şi este extraordinar faptul că s-a făcut o expoziţie care îi celebrează munca", a spus James Cottingham de la firma britanică DK Engineering, specializată în asistenţă tehnică pentru Ferrari.

Sergio Pininfarina s-a alăturat companiei în 1950, a devenit director executiv în 1962 şi după moartea tatălui său, preşedintele casei de design. În următorii 40 de ani a desenat zeci de maşini sport italieneşti, pentru Lancia, Alfa Romeo sau Maserati. El a fost numit Senator pe viaţă al Italiei.

Pininfarina este creatorul celor mai emblematice modele de maşini italieneşti din ultimii 60 de ani.

Expoziţia celor mai frumoase Ferrari-uri desenate de Sergio Pininfarina va avea porţile deschise până pe 7 ianuarie la Muzeul Ferrari din Maranello, Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO