Auto

Galerie FOTO cu bolidul care costă 2,8 milioane de dolari fără taxe

Bolidul care costă 2,8 milioane de dolari fără taxe

Bolidul care costă 2,8 milioane de dolari fără taxe

Autor: Ştefan Stan

05.06.2013, 14:35 2254

Pagani Zonda Revolucion este ultima apariţie din gama de supermaşini, fiind o combinaţie între fibră de carbon, ingeniozitate şi design agresiv, scrie Business Insider.

Supermaşina va costa 2,8 milioane de dolari şi numai cinci bucăţi vor fi fabricate.

Revolucion este apogeul a tot ceea ce reprezintă Zonda, având un motor AMG V12 de 6 litri care ajunge la 800 de cai putere, iar maşina având o greutate de doar 1.070 kg, cu 45 de kg mai puţin decât Mazda MX-5.

Zonda R, care are mai puţină putere şi cântăreşte şi mai mult decât Revolucion, este capabilă să termine circuitul Nürburgring Nordschleife în doar 6:47.

Cutia de viteze secvenţială în 6 trepte poate schimba vitezele în doar 20 de milisecunde. Şasiul este făcut din carbon-titan, iar restul caroseriei din fibră de carbon. Frânele şi suspensia au fost proiectate să ofere manevrabilitate fără precedent.

Inginerii au avut de lucru şi la design-ul aerodinamic al maşinii, care aduce noi inovaţii, precum deflectoare în faţă şi un stabilizator vertical în spate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO