Auto

Gigantul auto Tesla este în discuţii cu mai multe ţări pentru construirea unei fabrici de vehicule electrice

Gigantul auto Tesla este în discuţii cu mai multe...

Autor: Mediafax

23.09.2023, 13:54 6915

Producătorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să construiască o fabrică. Mai multe ţări s-au arătat interesate de investiţie şi au iniţiat discuţii cu proprietarul companiei Elon Musk.

Arabia Saudită a iniţiat discuţiile cu producătorul american de automobile electrice Tesla pentru a înfiinţa o unitate de producţie în regat, a relatat luni Wall Street Journal, citând surse din domeniu. Informaţia nu a fost confirmată de părţile implicate, anunţă Reuters.

Informaţia apare la doar câteva ore după ce preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a cerut directorului general al Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică de vehicule în Turcia.

De asemenea, Musk urmează să se întâlnească luni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în California.

Musk a declarat în luna mai că Tesla va alege locul pentru o nouă fabrică până la sfârşitul anului 2023. În prezent are şase fabrici şi construieşte o a şaptea în Mexic.

Tesla îşi propune să vândă 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030. În 2022, a vândut aproximativ 1,3 milioane de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO