Auto

Investiţie de 15,5 mil. lei pentru realizarea unui tonson de drum de 6,5 km din centura mică a Timişoarei

Investiţie de 15,5 mil. lei pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

28.09.2023, 17:55 1014

Consiliul Jude]ean Timiş a demarat o investiţie de 15,5 mil. lei (3,1 mil. euro), finanţată prin programul naţional de investiţii ’’Anghel Saligny’’ , pentru construcţia unui tonson de 6,5 km din centura mică a Timişoarei. Tronsonul începe de pe DJ 593, raza localităţii Şag, până la intersecţia cu DJ 591 A, în Sânmihaiu Român. Drumul existent în prezent nu are structură rutieră, nici sistem de colectare a apelor pluviale şi poate deveni impracticabil în perioadele cu precipitaţii abundente. 

În prealabil, a fost aprobat şi contractul de lucrări, compania desemnată fiind Super Construct din Timişoara. Ordinul de începere pentru partea de proiectare a fost dat la finalul lunii iulie 2023, iar durata totală de pentru cele două etape (proiectare şi execuţie) este de zece luni, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

”Pentru tronsonul Şag-Sânmihaiu Român avem constructor şi proiectarea este aproape gata. Pentru această investiţie am reuşit să facem o economie de aproape 6 milioane din cele 21 de milioane de lei primite din programul Anghel Saligny. Vom folosi aceşti bani pentru alte patru proiecte, podul peste Timiş de la Parţa, drumul judeţean dintre Voislova şi Luncanii de Jos, la limita cu Caraşul, drumul care leagă Timişul de Caras-Severin de la Vişag şi lărgirea la patru benzi a drumului de la Sânandrei. Astfel, pe lângă tronsonul deja gata între Dudeştii Noi şi Săcălaz, vom închide Centura mică pe toată această zonă”, a declarat Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO