Auto

Japonezii de la Honda ar putea produce maşini în Rusia

Japonezii de la Honda ar putea produce maşini în Rusia

Foto: AFP

Autor: Bogdan Cojocaru

19.01.2012, 17:29 352

Constructorul auto japonez Honda negociază cu autorităţile ruse construirea unei uzine în oraşul Dzerzhinsk, aflat la 400 km este de Moscova, scrie agenţia Ria Novosti.

"Sper ca discuţiile să aibă succes, dar am fost avertizat că japonezii nu iau decizii pripite", a declarat primarul oraşului Dzerzhinsk, Viktor Sopin.

Un oficial al ministerului dezvoltării economice a afirmat că Honda ar putea construi o uzină dacă acceptă condiţiile cerute producătorilor auto care deja s-au stabilit în Rusia. Aceste condiţii, introduse în primăvara anului trecut, prevăd o producţie iniţială obligatorie de cel puţin 300.000 de autovehicule pe an pe o perioadă de mai mulţi ani, în timp ce companiile care deja asamblează autovehicule la uzinele lor din Rusia sunt obligate să majoreze livrările la 350.000 de unităţi pe an.

Foton Motors, al treilea constructor auto ca mărime din China, este de asemenea interesat să producă în Dzerzhinsk, a menţionat Sopin. Compania chineză ia în considerare asamblarea de camioane în primă fază, urmând apoi să producă automobile.

"Aproximativ 12.000 de locuri de muncă vor fi create astfel în patru ani", a precizat primarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO