Auto

Klaus Iohannis, preşedintele României: CSAT a avizat achiziţia a încă cinci avioane F16, în valoare de peste 100 mil. de euro

Klaus Iohannis, preşedintele României: CSAT a avizat...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

27.11.2019, 18:34 431

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că la şedinţa CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F16, fiind vorba despre o achiziţie de peste 100 milioane de euro.

„Am discutat astăzi (miercuri - n.r.) în ceea ce priveşte achiziţiile pentru Armată. E vorba de a achiziţiona încă 5 avioane F16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziţii mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că o altă temă abordată în Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a fost continuarea alocării de către România a 2% din PIB pentru apărare.

„O a doua temă este faptul că România e în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru apărare. În rest, eu sunt un adept al Alianţei NATO puternice şi voi reitera importanţa unei abordări car educe la o alianţă puternică şi unită”, a completat Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO