Auto

Lovitură dură pentru şoferii de Uber şi Taxify: Proiectul de lege care ar putea schimba total conceptul de ridesharing

Lovitură dură pentru şoferii de Uber şi Taxify: Proiectul de lege care ar putea schimba total conceptul de ridesharing

Autor: Alexandru Nanu

18.11.2018, 14:47 1269

Un grup de 46 de parlamentari PSD au iniţiat proiectul de act normativ numărul B621/2018, depus la Senat pe 15 noiembrie, prin care vor să  reglementeze autorizarea, organizarea si controlul serviciilor de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS”.

Serviciile de transport alternativ cu un vehicul cu şofer “VTS” fac referire la aplicaţiile de ridesharing, cum ar fi Taxify, Uber, etc.

Persoanele care îşi utilizează maşina pentru a obţine venituri din transportul de persoane ar putea fi obligaţi să respecte anumite reguli stricte.

Maşinile pe care le conduc şoferii care fac ride sharing nu ar trebui să fie mai vechi de 15 ani şi aceştia vor trebui să obţină certificat de competenţă profesională pentru transportul de persoane în regim de închiriere. 

„Şoferii autoturismelor cu care se efectuează servicii de transport alternativ au obligaţia să deţină certificat de competenţă profesională pentru serviciile de transport persoane în regim de închiriere eliberat de Autoritatea Rutieră Română - ARR în condiţiile legislaţiei în vigoare”, conform proiectului de lege de B621/2018.

 
 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO