Auto

Master Planul Final: când vor fi gata tronsoanele de autostradă din cei 960 de km promişi până în 2020

Master Planul Final: când vor fi gata tronsoanele de...

Autor: ProMotor

19.05.2015, 12:20 2334

Guvernul a terminat de desenat autostrăzi pe hărţi, acum e timpul să se apuce de treabă. Iar conform Master Planului pentru transport dat publicităţii de către Ministerul Transporturilor, ne sunt promişi 1.000 de kilmetri de autostradă în perioada 2015-2020.

România va adăuga circa 960 de kilometri de autostradă în următorii 5 ani, dacă este să dăm crezare Master Planului General pentru Transport (pdf după link), publicat de către Ministerul Transporturilor. Acest document urmează să fie supus unui pact politic, însă ceea ce contează cu adevărat este acceptarea sa în forma finală de către Uniunea Europeană, cea care va asigura majoritatea finanţărilor din proiectele de infrastructură mari ale României.

ProMotor nu va face acum o analiză pe acest Master Plan, pentru că este posibil ca, până la aprobarea sa de către UE, să mai intervină modificări. Am comparat însă ceea ce am scris, pe larg, despre datele probabile şi realiste de începere şi terminare a lucrărilor pe diferitele porţiuni de autostradă şi, coroborate cu noile date avansate de către autorităţi, am remarcat următoarea etapizare a bucăţilor de autostradă care trebuie finalizate până în 2020:

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO