Auto

Moldova va reconstrui 250 kilometri de căi ferate cu finanţare de la BERD

Moldova va reconstrui 250 kilometri de căi ferate cu...

Autor: Catalina Apostoiu

12.06.2018, 00:00 250

Compania de căi ferate de stat a Moldovei (CFM) intenţionează să recurgă la împrumuturi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de la Banca Europeană de Investiţii pentru un proiect de reabilitare de căi ferate acoperind aproximativ 250 de kilometri pe ruta Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurguleşti, relatează Intellinews.com.

Potrivit CFM, licitaţia pentru reabilitarea infrastructurii de căi ferate va fi lansată în trimestrul III al acestui an. BERD a anunţat că licitaţia pentru contracte va începe pe 15 august, iar proiectul propus are un cost total estimat la 100 milioane de euro. Moldova a contractat un credit de 105 milioane de euro de la BERD şi BEI în 2014.

Prima parte a împrumutului este folosită pentru achiziţionarea a 11 locomotive, plus echipament de întreţinere. A doua parte a acestuia va fi folosită pentru reabilitarea infrastructurii de cale ferată. CFM este într-o situaţie dificilă, acumulând pierderi de 50 milioane de euro.

Compania are nevoie de aproximativ 300 milioane de euro pentru a reveni la funcţionarea normală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO